20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΜέΡΑ25: Ο εντεταλμένος της Πρεσβείας, Χρυσοχοΐδης, αντί να απολογείται επιτίθεται

Ημερομηνία:

Το γεγονός ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την πρωτοφανή βία εναντίον τους, επιτίθεται στην αντιπολίτευση, σχολιάζει το ΜέΡΑ25. «Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο βέβαια από έναν Υπουργό εντεταλμένο της Αμερικανικής Πρεσβείας, που επί δικής του θητείας και πάλι καταπατήθηκαν βάναυσα και πρωτοφανώς τα ανθρώπινα δικαιώματα με την διαπόμπευση τότε των οροθετικών γυναικών, και που καταδίκαζε με την κοινοβουλευτική του ψήφο τον ελληνικό λαό στα Μνημόνια τα οποία ούτε καν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει» τονίζει.

Με πρωτοφανή -για τα δεδομένα του- λακωνικότητα απάντησε στις εικόνες αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νέα Σμύρνη που από το απόγευμα της Κυριακής κάνουν το γύρω του διαδικτύου και των τηλεοράσεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αρκούμενος σε ένα «η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται».

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός δήλωσε πως θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Ακόμα, ο ίδιος προανήγγειλε πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνησή του μαζί με το κόμμα του Βελόπουλου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς αναμένεται να τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο. Αναφέρθηκε ακόμα και στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ, δηλώνοντας πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Aπαντώντας στον Υπουργό, το ΜέΡΑ25 μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη, ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορούσε και έπρεπε να ανοίξει το στόμα του σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν για να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γι’ αυτή την πρωτοφανή βία που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες από τις κατασταλτικές του δυνάμεις.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «αντ’ αυτού ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη του κ. Μητσοτάκη, όχι απλώς δεν βρήκε μία συγγνώμη να μας πει, αλλά εξαπέλυσε και επίθεση στην αντιπολίτευση, στο ΜέΡΑ25 και τους δημοκρατικούς πολίτες που ανησυχούν πραγματικά με τα όσα βλέπουν καθημερινά πλέον από το καθεστώς Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη»

«Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο βέβαια από έναν Υπουργό εντεταλμένο της Αμερικανικής Πρεσβείας, που επί δικής του θητείας και πάλι καταπατήθηκαν βάναυσα και πρωτοφανώς τα ανθρώπινα δικαιώματα με την διαπόμπευση τότε των οροθετικών γυναικών, και που καταδίκαζε με την κοινοβουλευτική του ψήφο τον ελληνικό λαό στα Μνημόνια τα οποία ούτε καν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει» τονίζει μάλιστα το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Αυτό είναι το ποιόν του κ. Χρυσοχοΐδη, που αποδεικνύει καθαρά ότι αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως Υπουργού προστασίας της κυβέρνησης από τον πολίτη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...