19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μέρκελ σε ΕΕ: Εκπαιδεύστε και ετοιµάστε µας τουλάχιστον 6 εκατ. γκασταρµπάιτερ έως το 2025

Ημερομηνία:

Νέα επίδειξη πυγμής από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία απαιτεί με… τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ενωση να «συμμορφωθεί» με τα νέα δεδομένα και να πράξει αναλόγως ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη κινητικότητα που θα δώσει στη Γερμανία τη δυνατότητα να εισάγει εκ νέου εργατικό δυναμικό εκατομμυρίων.Η καγκελάριος, μιλώντας σε συνεδρίαση της κυβέρνησής της για δημογραφικά ζητήματα, τόνισε την ανάγκη η Γερμανία να είναι πιο ανοιχτή στην υποδοχή νέων εργαζομένων τονίζοντας ότι μέχρι το 2025 θα διαθέτει έξι εκατομμύρια λιγότερους εργαζόμενους.

«Πρέπει να αποτελεί στόχο μας να παραμείνουμε ανοιχτοί για νέους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς, καθώς γνωρίζουμε ότι το 2025 θα είμαστε κατά έξι εκατομμύρια λιγότεροι εργαζόμενοι», δήλωσε η Α. Μέρκελ, μιλώντας σε μια συνεδρίαση της κυβέρνησής της για δημογραφικά θέματα, που διοργανώθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να «κουνήσει το δάχτυλο» και στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφέροντας ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάρτιση, τη γλωσσομάθεια και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης.

Με το βλέμμα στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στο χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό Νότο, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συνέκρινε την κατάσταση με αυτήν των ΗΠΑ, όπου επισήμανε ότι υπάρχει πλήρης ελευθερία στη μετακίνηση των εργαζομένων μεταξύ των πολιτειών, αλλά και με τη Γερμανία, όπου υπενθύμισε ότι μετά την επανένωση η κινητικότητα συνέβαλε στη μείωση της ανεργίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

«Είμαστε μια ευρωπαϊκή ενιαία αγορά και αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές καταστάσεις που υπάρχουν στα κράτη, πρέπει να αναπτύξουμε κινητικότητα στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε.

Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε ακόμη της απόφασης για σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ως το 2029 και υποστήριξε ότι το δημογραφικό ζήτημα μπορεί από απειλή να μετατραπεί σε ευκαιρία, προσθέτοντας ότι εάν η Γερμανία το χειριστεί σωστά, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τις άλλες χώρες.

 Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...