27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ διαψεύδει τώρα τις χερσαίες επιχειρήσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ την Κυριακή

Ημερομηνία:

Στην διάψευση ότι χερσαίες δυνάμεις έχουν εισβάλει στην Λωρίδα της Γάζας προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, μόλις δύο ώρες και κάτι αφού το είχε ανακοινώσει επίσημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το Ισράηλ επικαλέστηκε «πρόβλημα επικοινωνίας», την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων στα πλήγματα που συνεχίζει να καταφέρνει στο παλαιστινιακό έδαφος αυτή την εβδομάδα έσπασε το φράγμα των εκατό νεκρών.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει «μέσα» στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό τους, ούτε τη διάρκεια, ούτε την έκταση της επιχείρησης.

Ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του στρατού διένειμε στα μέσα ενημέρωσης τη «διευκρίνιση» ότι «δεν βρίσκονται στρατιώτες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε «πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας» και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν την Παλαιστίνη και συγκεκριμένα τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Πάνω από 100 νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στην Λωρίδα της Γάζας από τις συνεχείς αεροπορικές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό έχουν ξεπεράσει τους 100, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως 109 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 11 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 620 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ισραηλινή πλευρά, η εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς έχει αφήσει επτά νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον πόλεων του Ισραήλ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενημέρωσε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν επτά Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν άλλοι 523.

«Σε αντίδραση (σ.σ. στις επιθέσεις)», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν πάνω από 650 θέσεις των τρομοκρατών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και δέκα υπόγειων στοών που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις», ενώ «σκότωσαν πάνω από 100 μαχητές της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Κυριακή

"google ad"

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια μέσω βιντεοδιάσκεψης για να συζητήσει σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση μεθαύριο Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφεραν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση αυτή, η οποία αρχικά είχε προταθεί να γίνει σήμερα, ζητήθηκε από την Τυνησία, τη Νορβηγία και την Κίνα.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες εμπόδισαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης σήμερα και αντιπρότειναν να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αποδέχθηκαν το ΣΑ να συνεδριάσει μεθαύριο Κυριακή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...