19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μέσω Κρήτης ή με μουλάρια από την Αλβανία φτάνουν τα περιζήτητα καλάσνικοφ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Λίγο τα ανοιχτά σύνορα, λίγο τα… πολλά σύνορα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής πάσης φύσεως οπλισμού.

Καλάσνικοφ, εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές, βρίσκονται σε αφθονία και απευθύνονται… σε όλα τα βαλάντια.

Ο έλεγχος των φορτίων, ακατόρθωτος.

Κυρίως με πλοία από θαλάσσης, πιο σπάνια με γαϊδούρια και μουλάρια απο κρυφά μονοπάτια, αλλά τις περισσότερες φορές δια της νόμιμης οδού: από τα τελωνεία, περνούν τα παράνομα όπλα τα σύνορα της χώρας.

«Είμαστε μέλος της Ευρώπης, δεν μπορούμε να ελέγχουμε όλα τα φορτηγά που έρχονται από χώρες της ΕΕ», λέει στο newpost ο πρόεδρος των τελωνειακών Δημήτρης Τριμπόνιας.

«Σε όλη την Ελλάδα υπηρετούν 1500 υπάλληλοι, έτσι κάνουμε μόνο την απαραίτητη δουλειά, ελέγχουμε φορτία που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν αλλά και εκείνα για τα οποία υπάρχουν υποψίες», προσθέτει.

«Βέβαια, από την Αλβανία, υπάρχει στοκ όπλων στην Ελλάδα, από την εποχή που είχαν ανοίξει οι φυλακές και τα στρατόπεδα. Είναι πολύ λιγότερα αυτά που έρχονται από εκεί. Τα περισσότερα έρχονται από τη Μεσόγειο», λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Τα παράνομα όπλα έρχονται στη χώρα είτε από θαλάσσης στην Κρήτη, είτε οδικώς από τα Βαλκάνια, κυρίως από την Αλβανία. Σύμφωνα με πηγές του newpost, το καράβι είναι το πιο… ασφαλές μέσον μεταφοράς, αφού οι έλεγχοι στα φορτία «χαλαρώνουν» με το κατάλληλο φιλοδώρημα στους κατάλληλους ανθρώπους.

Το καλάσνικοφ είναι το πιο διαδεδομένο όπλο στη χώρα μας, γιατί είναι εύχρηστο αλλά και φτηνό. Στην… αγορά, κυκλοφορούν και «παρθένα»-δηλαδή αχρησιμοποίητα-όπλα, τα οποία πωλούνται προς 2.500 έως 3.000 ευρώ, αλλά και μεταχειρισμένα, η τιμή των οποίων ποτέ δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Το καλάσνικοφ είναι ένα εύχρηστο όπλο, ανθεκτικό και εύκολο στη χρήση, για αυτό είναι και περιζήτητο. «Το μεγάλο στοκ διατηρεί την τιμή του στην Ελλάδα τόσο χαμηλή», λέει ο κ. Ντούμας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ