Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω Παγκρήτιας Συνεταιριστικής θέλει να εξαγοράσει ελληνικά κόκκινα δάνεια αξίας 2 δις ευρώ η PCP Capital

Το επενδυτικό κεφάλαιο ΡCP Capital Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Αmandα Staveley στο πρακτορείο Reuters.

Η PCP έχει την στήριξη μεγάλων επενδυτών στην προσπάθειά της για την εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων τους επόμενους 12-18 μήνες.

«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ισχυρό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις» τόνισε η βρετανίδα Amanda Staveley σε τηλεφωνική συνέντευξή της στο Reuters.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ανακεφαλαιοποιημένων ελληνικών τραπεζών» συμπλήρωσε.

H βρετανίδα φημίζεται για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με επενδυτές από την Μέση Ανατολή. Το PCP σε συνεργασία με επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι συγκέντρωσαν 4,57 δισ. δολάρια που επένδυσαν στη Barclays PLC στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Η PCP ίδρυσε γραφείο με έξι άτομα στην Ελλάδα πριν δυο μήνες για να εξερευνήσει την χώρα για ευκαιρίες.

in.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

4 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

4 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

4 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

4 hours ago

This website uses cookies.