22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μέτρα είσπραξης οφειλών «αλά τρόικα» στον Δήμο Κισάμου

Ημερομηνία:

Έντονη αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου για την πρωτοφανή και εξοντωτική απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μέτρα είσπραξης οφειλών προς τον δήμο « αλά τρόικας », δέσμευσης λογαριασμών και μισθών, κατάσχεσης περιουσίας. Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουμε τις οφειλές που μας αναλογούν προκειμένου να διασφαλίζονται θεμελιώδης αρχές μιας κοινωνίας.

 Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε οι πολίτες ολόκληρης της χώρας και με την συνεχή οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις αποφάσεις που παίρνομε. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι απέφευγαν ή και αποφεύγουν να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, που δεν βρίσκουν δουλειά αφού έχουν σταματήσει οι οικοδομικές και άλλες δραστηριότητες με την αλυσίδα των επαγγελμάτων που εμπλέκονται.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης των οφειλών και όχι έτσι απλά να επιφορτίζουμε τους δημότες με μια επιπλέον απειλή στην δύσκολη καθημερινότητα τους. Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται ότι δεν μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει και πρέπει να εισπραχτούν τα χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ενώ την ίδια στιγμή και ο δήμος μας, αλλά και το κράτος συνολικά συνεχίζουν σπατάλες χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόταση μας ήταν: α) λόγο της οικονομικής κρίσης και της δυσχέρειας των πολιτών πρέπει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση (υπουργείο οικονομικών) να επαναφέρει την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα ισχύουν και οι ρυθμίσεις οφειλών και προς το δημόσιο. β) Η πενταμελή διαπαραταξιακή επιτροπή δημοτικών συμβούλων, που έχει συσταθεί για να εξετάζει τα θέματα της υδροάρδευσης, να αναλάβει σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου να αποσαφήνιση τις οφειλές από ένα όριο και πάνω και να έρθει στη συνέχεια το θέμα στο Δημ. Συμβ. για τελική απόφαση.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε μόνο στο πρώτο μέρος της πρότασης μας και προχώρησε στη απόφαση του για λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι ενώ ο κ. Μυλωνάκης ήταν τέσσερα χρόνια δήμαρχος Μηθύμνης και τρία τώρα του νέου δήμου Κισάμου δεν συστηματοποίησε κανένα μέτρο είσπραξης και ειδικά το 2012 που για ένα χρονικό διάστημα υπήρχε η ευνοϊκή ρύθμιση… και έρχεται να το κάνει λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Μιας και ο κ. Μυλωνάκης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, ελπίζω η συγκεκριμένη του απόφαση να μην αποτελεί κάποια εκλογική μεθόδευση. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε το θέμα και φυσικά θα προσβάλουμε την απόφαση στην αρμόδια υπηρεσία, διότι θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πάρει τα χρήματα ο δήμαρχος από τους δημότες μας.

Με εκτίμηση

Σταθάκης Θεόδωρος
δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ