22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων: «Μένουμε σπίτι. Είναι στιγμές στις οποίες πρέπει όλοι να προτάξουμε ομοψυχία και αλληλεγγύη»

Ημερομηνία:

Με βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης για τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Χανίων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά είναι:

  1. Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων.
  2. Απαλλαγή από την καταβολή τελών παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων.
  3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στεγάζονται δημοτικά ακίνητα σύμφωνα με την 68/20-3-2020 ΠΝΠ.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων:

«Η δοκιμασία που περνάει η κοινωνία μας και όλη η ανθρωπότητα είναι πρωτοφανής. Πάνω από όλα, είναι η υγεία όλων μας, αλλά πρέπει να στηρίξουμε και όσους πλήττονται οικονομικά από την κρίση αυτή.

Ο Δήμος Χανίων δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στην κοινωνία. Η κατάσταση αυτή απαιτεί γενναίες αποφάσεις. Γι’ αυτό όλοι όσοι πλήττονται πρέπει να στηριχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στηρίζουμε στην πράξη την τοπική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα αυτά διαρκέσουν.

Τα πρώτα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι τα εξής:

  1. Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων.
  2. Απαλλαγή από την καταβολή τελών παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων.
  3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στεγάζονται δημοτικά ακίνητα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους αυτούς που στις κρίσιμες στιγμές δίνουν αγώνα να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, την υπηρεσία καθαριότητας που εφαρμόζει συνολικό και συντονισμένο σχέδιο απολύμανσης δημοσίων χώρων και διατηρεί την πόλη καθαρή. Τις Τεχνικές υπηρεσίες μας που συνεχίζουν ακόμα και τώρα σημαντικά έργα για τον Δήμο μας.

Τους ανθρώπους που στελεχώνουν το τηλεφωνικό κέντρο του 15240, την υπηρεσία “βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Χανίων και τους εθελοντές, που εξασφαλίζουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον πολίτη το έχει ανάγκη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τους συμπολίτες που εργάζονται στις επιχειρήσεις που μας τροφοδοτούν τα απαραίτητα αγαθά. Και φυσικά τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία.

Μένουμε σπίτι. Είναι στιγμές στις οποίες πρέπει όλοι να προτάξουμε ομοψυχία και αλληλεγγύη. Ακόμα και αν οι δυσκολίες είναι μπροστά μας, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...