17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν; Τι εκτίμησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή του OPEN, Ωρα Ελλάδος βρέθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης συνέδεσε άμεσα τις προκλήσεις της Τουρκίας με την προεκλογική περίοδο καθώς σημείωσε ότι η επιθετική λογική είναι κάτι το οποίο «πιάνει» και συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από τον Ερντογάν και κερδίζει πόντους ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι και η αντιπολίτευση παίζει το ίδιο παιχνίδι.

Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν

Όπως ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είναι απρόβλεπτο το πού μπορεί να φτάσει ο τούρκος πρόεδρος ενώ τόνισε ότι εμείς πάντα συζητάμε πιθανότητες. Τον συμφέρει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο η όχι; Εγώ εκτιμώ ότι δεν τον συμφέρει, δήλωσε ο πρώην υπουργός.  Θα κερδίσει κάτι παραπάνω με ένα θερμό επεισόδιο; Η λογική λέει πως όχι. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Αποστολάκης, έχουμε όμως και την περίπτωση της Ουκρανίας με τη Ρωσία που πάλι λέγαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει αλλά αυτό. Μάλιστα σημείωσε ότι δε σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί κάτι αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα και επομένως η δική μας ερμηνεία και η δική μας ανάλυση της κατάστασης θέλει πάρα πολύ προσοχή.

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι δε θα πρέπει να δίνουμε λύσεις και εξηγήσεις για λόγους οι οποίοι μας καθησυχάζουν και λέμε ότι εντάξει το κάνει για το εσωτερικό του ή το κάνει για αυτό ή το άλλο και πρέπει να κάνουμε πλήρη ανάλυση της κατάστασης, να ξέρουμε ποιοι είναι οι λόγοι που προχωρά σε τέτοιες κινήσεις.

Μάλιστα, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου δε γίνονται λόγω οικονομικών δυσκολιών που βρίσκεται η χώρα καθώς, όπως είπε, από τότε που μαθαίνουμε νέα για την Τουρκία υποτίθεται ότι καταρρέει και καταστρέφεται οικονομικά, αλλά όλα αυτά αλλά αυτά είναι αστεία. Πρόκειται για μια χώρα που είναι τεράστια, ο Ερντογάν είναι ένας πολιτικός αρκετά έμπειρος, κάνει ακρότητες και εκβιασμούς οι οποίες στα μάτια τα δικά μας και του υπολοίπου κόσμου δε δικαιολογούνται, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε την Τουρκία να καταρρεύσει για να πούμε λύθηκαν και τα προβλήματα.

Η συμφωνία των Πρεσπών η σημαντικότερη στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας

Ο πρώην αρχηχός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε και στις αμυντικές συμφωνίες τόσο με τη Γαλλία όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες ναι μεν σημείωσε ότι είναι καλό να προχωράμε σε τέτοιου είδους συνεργασίες,  ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας την ως τη σημαντικότερη στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, καθώς όπως σημείωσε αυτή η συμφωνία έβαλε την Ελλάδα σε μία διάσταση μέσα στα Βαλκάνια και στον κόσμο ότι είναι μία χώρα που μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο και αυτή έχει συγκεκριμένη υπογραφή.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...