33.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Ημερομηνία:

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά της Κερατέας, όπως φαίνεται και στη δορυφορική φωτογραφία που ανάρτησε ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Συγκεκριμένα στη δορυφορική φωτογραφία, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στη Κερατέα.

Ο καπνός μέσασε λίγες ώρες έχει φτάσει στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, καλύπτοντας απόσταση 210 χλμ.

Την ίδια στιγμή η μεγάλη φωτιά, που κινείται επικίνδυνα προς Αγιο Κωνσταντίνο, καταγράφεται και από τον δορυφόρο της NASA.

Η φωτογραφία της NASA

Εντωμεταξύ ως τη δυσκολότερη ημέρα του 2024 όσον αφορά τις φωτιές, χαρακτήρισε την 30ή Ιουνίου ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κατά την ενημέρωση που έγινε νωρίτερα το απόγευμα.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, μόνο στην Αττική αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δύο «μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές». Στο πλαίσιο της αντιμετώπισής τους, έχουν σηκωθεί 37 εναέρια μέσα: 23 στην Κερατέα (13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη) και 14 στη Σταμάτα (6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη).

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ανέφερε ότι στην Πλάκα Κερατέας, όπου η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή κάνοντας λόγο για τραγική εικόνα και φωτιά με πάρα πολλές εστίες. Πληροφορίες κάνουν λόγο συγκεκριμένα για τρία σπίτια που τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ εστάλησαν από το 112 τρία διαδοχικά μηνύματα για την εκκένωση περιοχών.

Πάντως, νωρίς το απόγευμα, η κατάσταση ήταν αρκετά βελτιωμένη και υπήρχε αισιοδοξία καθώς οι άνεμοι που από το μεσημέρι έπνεαν ισχυροί στην περιοχή αναμένονταν να κοπάσουν.

Στη Σταμάτα όπου η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι οι φλόγες καίνε δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια, με το μέτωπό της να εκτείνεται σε μήκος 1.5 χλμ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Παράλληλα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, που τους καλεί να είναι σε ετοιμότητα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Άννα Ντουντουνάκη είναι με το βλέμμα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Άννα Ντουντουνάκη συμμετέχει φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη Ελληνίδα...

Σφοδρή επίθεση Μαρίας Καρυστιανού στον Άδωνι Γεωργιάδη: Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού τη σύγκρουση του υπουργού...