24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Μέχρι το τέλος του χρόνου μεταφέρεται το αρχείο της ΙΛΑΕΚ από το φρούριο του Φιρκά

Ημερομηνία:

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μεταφερθεί το αρχείο και το μουσειακό υλικό της ΙΛΑΕΚ που σαπίζει στο φρούριο του Φιρκά. Από εκεί όπως δεσμεύτηκε η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Περράκη θα τοποθετηθεί είτε στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου ή στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα του Θερίσου, στο Βαμβακόπουλο.

Η λύση της μεταφοράς είναι προσωρινή. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε η σύσταση πενταμελούς επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Χανίων με μέλη αρχιτέκτονα της Αντιπεριφέρειας καθώς και μελών της ΙΛΑΕΚ και του ΚΑΜ. Σκοπός της επιτροπής είναι η ανεύρεση και διεκδίκηση χώρου που θα στεγάσει και εκθέσει το υλικό της ΙΛΑΕΚ αλλά και άλλων φορέων όπως είναι το Λύκειο Ελληνίδων αλλά και η ιδιωτική συλλογή Φραντζεσκάκη.

Οι λύσεις που προτάθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι οι Ιταλικοί στρατώνες, στο Πολεμικό Μουσείο, η βίλα Κουκουναρά στις Μουρνιές και το Φρούριο Κούλε στα Άπτερα καθώς όλα έχουν άδειους χώρους αλλά πρέπει να διεκδικηθεί η χρήση τους από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ