18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Μήνας Εφηβείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ημερομηνία:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί για τρίτη χρονιά τον Μήνα Εφηβείας σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Πατάκη” και προσκαλεί οργανωμένες Τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Φέτος οι έφηβοι θα έχουν τη χαρά να συνεργαστούν με την Άννα Κοντολέων, συγγραφέα, μεταφράστρια, θεατρολόγο και τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, συγγραφέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο Μήνας Εφηβείας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16/11/2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20/15/2015.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές της Τάξης τους να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2821 3 41662-3.

Το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής: :

Άννα Κοντολέων: Οι έφηβοι αγγίζουν το άπειρο

Χρησιμοποιώντας υλικό από το βιβλίο “Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα”, η Άννα Κοντολέων θα συναντήσει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε μια συμμετοχική δράση, όπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, προβολή βίντεο, παιχνίδια ρόλων και ασκήσεις δημιουργικής γραφής, οι έφηβοι θα εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους πάνω σε σύγχρονα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η φιλία, η οικονομική κρίση, η οικογένεια.

Πολυχρόνης Κουτσάκης: Διαφωνώντας δημιουργικά με τους εφήβους

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης καλεί τους εφήβους σε μια συνάντηση εποικοδομητικής αντιπαράθεσης και διαφωνίας. Με αφορμή ερεθίσματα, που θα τους δώσει μέσα από ταινίες, video clip, διαφημίσεις, εικόνες, βιβλία κ.ά., θα τους παροτρύνει σε μια δημιουργική συζήτηση και θα τους καλέσει να πάρουν θέση πάνω σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, θέματα, που απασχολούν τους νέους σήμερα στις σχέσεις τους με τους άλλους, με το δικαίωμά τους στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, με το δικαίωμά τους στην έκφραση. Σε κάθε απάντησή τους, είτε θετική είτε αρνητική, θα λειτουργεί ως αντίλογος στοχεύοντας στην εξέλιξη των επιχειρημάτων τους και της συνδυαστικής τους σκέψης.

“Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες” : Δράση συγκέντρωσης ειδών από το Σώμα ελληνικού Οδηγισμού & τον Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, στηρίζοντας την Περιφέρεια Κρήτης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετέχει στη δράση, που έχει προγραμματίσει για τον μήνα Νοέμβριο: “Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες”.

Η δράση θα υλοποιηθεί στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Χανίων κατά τις εξής μέρες και ώρες:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015: Από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.30 έως τις 20.30

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015: Από τις 10.00 έως τις 14.00

Ο Δήμος Χανίων θα προσφέρει ρουχισμό από την Ιματιοθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

"google ad"

Στο πλαίσιο της δράσης συγκεντρώνονται:

Βρεφικό γάλα & κρέμες σε σκόνη
Πάνες μωρών (διάφορα μεγέθη)
Μωρομάντηλα για μωρά & μητέρες
Σερβιέτες
Οδοντόκρεμες & Οδοντόβουρτσες
Αδιάβροχα ενηλίκων & παιδιών
Σακίδια πλάτης 10-40lt
Υπνόσακοι
Κουβέρτες τύπου fleece
Πετσέτες (μεγάλες & απορροφητικές)
Εσώρουχα για ενήλικες & παιδιά (καινούρια)
Κάλτσες για ενήλικες & παιδιά (χοντρές χειμερινές)
Μπουφάν για ενήλικες & παιδιά (κυρίως S-M-L)
Αθλητικά παπούτσια ενηλίκων (μικρά νούμερα)
Μαντήλια για το κεφάλι (σκούρα χρώματα)
Ρούχα Εγκύων (χειμερινά σκούρα χρώματα)
Σκούφους, Γάντια, Κασκόλ (σκούρα χρώματα)
Βρεφικά ρούχα (μεγάλα νούμερα)
Παιδικά ρούχα (χειμερινά σκούρα χρώματα)

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω είδη πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και τα αναλώσιμα σε εμπορικές, μη ανοιγμένες συσκευασίες. Τα ρούχα πρέπει να είναι σκούρα χρώματα και σεμνά, ώστε να μην προσβάλλονται οι πολιτιστικές αρχές του τόπου τους.

Είδη συγκεντρώνονται επίσης τις αναγραφόμενες ώρες και ημέρες στην εστία του τοπικού Τμήματος Οδηγισμού, στην οδό Γιαμπουδάκη (όπισθεν Δικαστηρίων), τηλ: 6982168526, 6977995214, κάθε Σαββάτο 11:00-18:00

· Εργαστήριο φιλαναγνωσίας: Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στις 15/11/2015

Εργαστήριο φιλαναγνωσίας για οικογένειες με αφετηρία το περίφημο έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh «Έναστρη νύχτα» στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Μουσείου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες.

Το εργαστήριο, που σχεδίασε και θα εμψυχώσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου-εκπαιδευτικός Μαρία Δρακάκη, πραγματοποιείται σε σύνδεση με τις δράσεις «Με το βλέμμα στο σύμπαν», που οργανώνονται από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Δήμο Χανίων, τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, με αφορμή τον χαρακτηρισμό του 2015 ως διεθνούς έτους φωτός και νέων τεχνολογιών με βάση το φως.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α΄ Τάξης Δημοτικού, που θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από έναν γονέα.

Στο εργαστήριο θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Φιλίας Δενδρινού: “Το καπέλο του καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ – Vincent van Gogh” (1853-1890), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη , 2010 και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επικοινωνήσουν επιπλέον με έργα του ερασιτέχνη αστροφωτογράφου, Χρήστου Κοτσαύτη, από την έκθεση αστροφωτογραφίας του βαθέως ουρανού, που φιλοξενείται στο Μουσείο αυτό το διάστημα έως τον Δεκέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ