20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης

Ημερομηνία:

Κάθε μέρα, όπου και αν βρεθεί κανείς, με το καλημέρα, αρχίζει η κουβέντα για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.
Τα χαράτσια, την μείωση του μισθού, του μεροκάματου, της σύνταξης, οι απολύσεις στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό εργασιακό τομέα. Η απειλή του κράτους, των τραπεζών, των δανειστών, των τοκογλύφων για την εξόφληση των χαρατσιών, των δανεικών. Από παντού οι σειρήνες, χρωστάς τόσα, είσαι κλέφτης, είσαι απατεώνας, είσαι άχρηστος, είσαι… Στο τέλος η μελαγχολία, η απόγνωση, η αυτοκτονία
Βλέποντας στην οθόνη της τηλεόρασης, τους αστέρες της πολιτικής και σωτήρες μας (έτσι μας παρουσιάζονται) άλλοι να διαπληκτίζονται, άλλοι με υποσχέσεις κα όρκους ότι είναι η τελευταία φορά που βάζουν οικονομικά βάρη (φόρους), από το ερχόμενο έτος, έχουμε περάσει τα δύσκολα, δεν θα ξαναπληρώσουμε, έρχεται η ανάκαμψη.
Κουράγιο Πατριώτες. Η μόνη ελπίδα και παρηγοριά είναι τα συσσίτια, για τον άρτο ημών τον εποιούσιον. Το κράτος απόν, η αλληλεγγύη και συνδρομή, μόνο των συνανθρώπων μας και της εκκλησίας μας που με αγάπη και αγωνία προσπαθούν να κάνουν πράξη την διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ για τον πλησίον μας, αγωνίζονται μέρα νύκτα για να απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία αυτών που το έχουν άμεση και επείγουσα ανάγκη, γιατί όλοι μας έχουμε την ανάγκη ο ένας του άλλου σήμερα.
Τρόφιμα, ένδυση, υπόδηση, στέγη, ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, στην πρώτη γραμμή, με την αγωνία στο κατακόρυφο για την εξασφάλιση τους.
Με ρούχα από προσφορές οργανώσεων ή συνανθρώπων μας που  με αγώνα τα έχουν μαζέψει για να τα προσφέρουν με αγάπη και ζεστασιά, για να ζεστάνουν το σώμα και τις καρδιές σε μάνες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανήμπορους. Θα έχουμε διαβάσει στις εφημερίδες τις εκκλήσεις για βοήθεια, θα έχουμε δει στις τηλεοράσεις τηλεμαραθώνιους, θα έχουμε συναντήσει στις Εκκλησίες προσπάθειες για λίγα χρήματα, που ίσως και προσωρινά θα δώσουν μια δόση αγάπης στις Άγιες μέρες που έρχονται. Έτσι όλοι μαζί πορευόμεθα με υπομονή και καρτερικότητα τον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά μας.
Έρχονται μέρες Άγιες που ο Χριστιανισμός όπου γης, ετοιμάζεται για τον ερχομό της θείας γέννησης του Σωτήρα ημών Ιησού Χριστού.
Για να έχει όμως νόημα η γιορτή της έλευσης του Θεανθρώπου και Σωτήρα μας από τις αμαρτίες μας ας χαμηλώσουμε το βλέμμα μας ταπεινά, ας κοιτάξομε γύρω μας, τους συνανθρώπους μας, ας αφουγκραστούμε τα βάσανα, τις στερήσεις, τις στενοχώριες, τις ανάγκες και τα πάθη τους ας δώσουμε ότι έχουμε από το στέρημα μας, ας δώσουμε αγάπη, στοργή και κουράγιο για να πάρουμε και εμείς δύναμη και ελπίδα για μια πορεία για καλύτερο αύριο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Γιάννης Στυλ. Ντίλης
Βιβλιοπώλης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ