20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Μήνυμα για τις γιορτές του Πάσχα του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου προέδρου της Ένωσης Συν/χων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα απευθύνω σε όλους τους συνταξιούχους εργαζόμενους και φίλους, τις πιο θερμές μου ευχές για Υγεία, Αγάπη Ευτυχία ατομική και οικογενειακή.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, βρίσκει εμάς τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, στις επάλξεις του αγώνα κατά της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Οι μεγάλες αλήθειες που με θεϊκή αυταπάρνηση και αυτοθυσία φώτισε και υπερασπίστηκε ο Χριστός  με αποκορύφωμα τον Γολγοθά και την Σταύρωσή του, αποτελούν για τους ανθρώπους του μόχθου το φάρο στη δύσκολη πορεία ανάμεσα στις συμπληγάδες της αντίδρασης του σύγχρονου φαρισαϊσμού και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Φέτος ειδικά, είναι το χειρότερο Πάσχα των τελευταίων χρόνων. Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζουν κάτω από το δυσβάσταχτο φορτίο της φτώχειας και της οικονομικής ανέχειας. Χιλιάδες συνταξιούχοι ζουν με στάξεις ντροπής, κόβουν επιδόματα, παροχές ακόμη και το δώρο του Πάσχα, που ήταν και αυτό μια από τις κατακτήσεις τους και θα περάσουν τις άγιες αυτές ημέρες με το παράπονο στα χείλη αφού δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε τα στοιχειώδη ακόμη και ένα δωράκι στα εγγονάκια τους. Εκατοντάδες είναι οι ηλικιωμένοι που ζητιανεύουν στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί, χιλιάδες είναι οι άνεργοι που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της κρίσης και δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να περάσουν με τις οικογένειές τους. Γιορτάζουμε λοιπόν και φέτος το Πάσχα, το αποκορύφωμα του θείου δράματος και την συμβολική του Χριστού Ανάσταση, έπαθλο και τελική δικαίωση της αλήθειας και της ηθικής που αργά ή γρήγορα θα καταυγάσουν με την υπεροχή τους τα σκοτάδια της οπισθοδρόμησης και της εκμετάλλευσης.

Αυτή ακριβώς η άκαμπτη πίστη και εμμονή μας στο δίκαιο που σαν κίνημα και σαν τάξη υπηρετούμε θωρακίζει τους παραπέρα διεκδικητικούς μας αγώνες και χαράζει το δρόμο προς την Κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη σε όλη τη γη για όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από θρήσκευμα φυλή και χρώμα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε ενότητα και αγώνα και να είναι πάντα κοντά στο Σωματείο μας γιατί μας περιμένουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες.

Με τις σκέψεις αυτές και με τη βεβαιότητα ότι η Κοινωνική Ανάσταση είναι μπροστά μας, εύχομαι σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...