21.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Μήνυμα για τις γιορτές του Πάσχα του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, απευθύνω σε όλους τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και φίλους, τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία ατομική και οικογενειακή.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι.

Χριστός Ανέστη ας πούμε λοιπόν μέσα από την καρδιά μας. Ας φιληθούμε εχθροί και φίλοι. Το επιβάλλει όχι μόνο το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης, αλλά και οι δύσκολοι καιροί που περνάμε.

Η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, βρίσκει εμάς τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλο το λαό, στις επάλξεις του αγώνα, κατά της αδικίας, της εκμετάλλευσης και της οικονομικής εξόντωσης σε βάρος μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φέτος είναι ίσως το χειρότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών.

Ζούμε δύσκολες στιγμές, τις χειρότερες μετά την κατοχή. Εμείς, η γενιά η δική μας, που βιώσαμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση, δυστυχώς βλέπουμε να ξαναζούμε τα ίδια εκείνα δύσκολα χρόνια. Πάρα πολλοί ηλικιωμένοι ζουν στο δρόμο, χωρίς φαγητό, χωρίς στέγη, που ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους ή σιτίζονται από τα συσσίτια της ενορίας τα οποία έχουν αυξηθεί για να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των απόρων συμπολιτών μας. Παιδιά ζητιανεύουν στους δρόμους και γίνονται θύματα εκμετάλλευσης. Οι συνταξιούχοι περνούν δύσκολες μέρες αφού τους έχουν περικόψει τις συντάξεις, τα δώρα, τα επιδόματα, δεν έχουν τη στοιχειώδη περίθαλψη, γιατρούς, φάρμακα.

Όλες οι κατακτήσεις μας έχουν καταργηθεί. Όπως, το δώρο του Πάσχα που το κερδίσαμε με αγώνες χρόνων, μας το έκοψαν κι αυτό και έτσι δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε έστω ένα δωράκι για τα εγγονάκια μας. Έχουν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τα αλλεπάλληλα μέτρα εξόντωσης δεν μας αφήνουν περιθώρια να ζήσουμε ανθρώπινα. Μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στον μαρασμό. Η ανεργία καλπάζει, οι άνεργοι έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα. Μαγαζιά και επιχειρήσεις βάζουν καθημερινά λουκέτο η μία μετά την άλλη, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Όλοι βιώνουμε μεγάλα δράματα στις οικογένειές μας, αφού τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι χωρίς δουλειά και εμείς αδυνατούμε να τα βοηθήσουμε να τα βγάλουν πέρα.

Μ’ αυτές τις σκέψεις ας ευχηθούμε η φετινή Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει το τέλος της δικής εξαθλίωσης και να φέρει πραγματικά την ανάσταση του γένους και του λαού μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ. Εμείς πάντως, οι απόμαχοι της δουλειάς θα είμαστε πάντα όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Σας περιμένουμε όλους στο σωματείο μας για να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ