21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μήνυμα Μακρόν σε Πούτιν για πυρηνικά: Τον καλώ να φανεί υπεύθυνος

Ημερομηνία:

Μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, μία ημέρα μετά τη δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε την Μεγάλη Πέμπτη (21/4), με την ευκαιρία μιας περιοδείας του στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας κοντά στο Παρίσι, τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να φανεί «υπεύθυνος».

«Σε σχέση με τις τελευταίες ώρες και τις ρωσικές δηλώσεις και τις δοκιμές, καλώ τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν ως δύναμη που διαθέτει (πυρηνικά όπλα) και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να παραμείνει μια υπεύθυνη δύναμη και να μην ενδώσει σε καμιά μορφή πρόκλησης, γιατί αυτό θα ήταν μια βαθιά αλλαγή της διεθνούς γραμματικής», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος που στοχεύει την επανεκλογή του την Κυριακή απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.

Η δοκιμή του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat

Ο Πούτιν εκτίμησε ότι οι δυνάμεις του πήραν με επιτυχία τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης της Μαριούπολης και έδωσε εντολή να πολιορκηθούν οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές παρά να πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον τους. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε επίσης την Μεγάλη Τετάρτη (20/4), την πρώτη επιτυχή δομική του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat, ενός όπλου νέας τεχνολογίας πολύ μεγάλου βεληνεκούς που ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως μοναδικό στον κόσμο.

«Θα έχω την ευκαιρία, εάν οι Γαλλίδες και οι Γάλλοι με εμπιστευτούν, ήδη από την προσεχή εβδομάδα να του τηλεφωνήσω», δήλωσε ο Μακρόν από το Σεν-Ντενί, ένα λαϊκό προάστιο της μητροπολίτης περιοχής του Παρισιού.

«Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση και ενωμένοι ως Ευρωπαίοι, ενωμένοι ως σύμμαχοι, να συνεχίσουμε να κάνουμε διάλογο μαζί με όλες τις δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών μη ευρωπαϊκών, και στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών, να στείλουμε πολύ σαφή μηνύματα όσον αφορά τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν χρειάζεται καμιά κλιμάκωση. Εμείς, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εκεχειρία και την ειρήνη, αλλά δεν πρέπει να ενδώσουμε σε καμία απόπειρα κλιμάκωσης, κυρίως εκ μέρους της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...