26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Μήνυμα προς τους συναδέλφους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. εκπροσωπεί τους συνταξιούχους, τους προερχόμενους από το χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των αυτοκινητιστών και εμπόρων του Νομού Χανίων με δύναμη περίπου 4.500 συναδέλφους συνταξιούχους.

Υπερασπίζεται και υποστηρίζει τα συμφέροντά μας, διεκδικεί με κάθε νόμιμο μέσο, αυτά που άδικα και με βίαιο τρόπο η πολιτεία εφαρμόζει κατά καιρούς (τα τελευταία χρόνια με συχνότητα και αγριότητα).

Μέτρα, όπως η αφαίμαξη των αποθεματικών των ταμείων μας λόγω PSI, οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων μας, η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, η μεγάλη μείωση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, και η κατάργηση τόσων άλλων, που ο χώρος δεν μας επιτρέπει να αναφερθούμε εδώ, μας αναγκάζουν συχνά, να βγούμε στους δρόμους για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας για αυτά που εφαρμόζουν σε βάρος μας, λες και για την κακή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας είναι υπεύθυνα τα άλλοτε περήφανα γηρατειά και πρέπει να μας τιμωρήσουν.

Είναι ντροπή για αυτούς που εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα που μόνο σκοπό και στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν πολιτικές άδικες, σε απόμαχους που δεν έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός τους αγώνες γύρω από την υπεράσπιση προβλημάτων που η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική απεργάζεται να αλώσει κάθε δίκαιο μας και να μας επιβάλει τιμωρία για τις πολιτικές που εφάρμοσε τόσα χρόνια η ίδια και δεν έφερε το αποτέλεσμα που αυτοί θεωρούσαν σωστό και ικανό.

Η τελευταία διαμαρτυρία μας, με συμμετοχή από όλη την Κρήτη, μαζί με συναδέλφους συνταξιούχους και από άλλα συνταξιοδοτικά σωματεία του νησιού που έγινε στο Ρέθυμνο στις 2 Οκτώβρη 2014 στο εργατικό κέντρο, όπου συνάδελφοι πρόεδροι από όλους τους συλλόγους της Κρήτης ανέλυσαν την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, και τρόπους αντίδρασης, αφού δεν αντέχουμε στην τιμωρία της πείνας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλουν.

Η μαζική συμμετοχή μελών των συνταξιοδοτικών οργανώσεων και η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης κατέδειξε την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του κάθε συνταξιούχου.

Με πείσμα για το καλύτερο, την αξιοπρέπεια, τα περήφανα γηρατειά στα όσα χρόνια που έχουμε ακόμη στη ζωή, θέλουμε και απαιτούμε, την αναγνώριση των αγώνων μας, τις προσπάθειές μας για καλύτερη, οικογένεια – κοινωνία – διαφύλαξη της Ορθοδοξίας μας και την οικονομική συμβολή, σύμφωνα με το πνεύμα του συντάγματος της πατρίδας μας.

Η μόνη διέξοδος και παρηγοριά μας, η σύσφιξη των σχέσεων και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, έτσι που να απασχολούμεθα όσο το δυνατόν με πράγματα που να είναι ευχάριστα, παραμερίζοντας κάθε δυσάρεστο που μας επιφυλάσσουν, οι αρμόδιοι και σωτήρες μας.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, ημερήσιες εκδρομές, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του, που ομολογουμένως, εκτός την συναδελφική σχέση μεταξύ μας και τις φιλίες που αναπτύσσονται, στο τέλος κάθε φορά, ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων που με τον αποχαιρετισμό και τις ευχαριστίες στην διοίκηση του συλλόγου μας για την άριστη διοργάνωση, ρωτούν πότε και που θα γίνει η επόμενη εκδήλωση ή εκδρομή για να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους.

Η παρουσία και συμμετοχή του προέδρου μας σε όλες τις εκδηλώσεις μαζί με μέλη του συμβουλίου, προσδίδουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι ο σύλλογός μας αποτελείται από μία μεγάλη και ενωμένη κοινότητα που οι στόχοι και οι σκοποί που απορρέουν από το καταστατικό μας εκπληρώνονται στο ακέραιο και με το παραπάνω.

Κάνουμε πρόσκληση, με την ευκαιρία αυτή, σε όσους συνταξιούχους συναδέλφους του Ο.Α.Ε.Ε. που για διάφορους λόγους δεν έχουν πλαισιώσει ακόμη το σύλλογό μας, να το πράξουν όσο γίνεται συντομότερα, γιατί η συμμετοχή τους θα δώσει κύρος, με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που διαθέτουν. Γνώσεις, από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, εμπειρίες από την διαδρομή της ζωής όλων μας, είναι στοιχεία που έχουμε υποχρέωση να τα μεταδώσουμε στη νέα γενιά για να αποκτήσουν παραδείγματα προς γνώση και συμμόρφωση. Κάθε πρόταση που γίνεται θα εξετάζεται με σεβασμό και σοβαρότητα από το Δ.Σ. του συλλόγου μας ώστε το αποτέλεσμα που θα εξαχθεί να είναι προς το καλύτερο για το σύνολο των μελών μας.

Μόνο οι αγώνες που δε γίνονται είναι χαμένοι, γι’ αυτό θα είμεθα πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να υπερασπίζουμε και να διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο και μέσον ότι μας ανήκει

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Χανίων
Γιάννης Ντίλης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ