15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Μήνυμα στα ΕΠΑΛ για τη νέα σχολική χρονιά

Ημερομηνία:

Του Σεραφείμ Κερασιώτη *

Αγαπητοί συνάδελφοι των ΕΠΑ.Λ, εύχομαι σε όλους και στον καθένα χωριστά καλή δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Κάθε νέα σχολική χρονιά έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δυσκολίες σε σχέση με προηγούμενες και τίποτε δεν είναι δεδομένο. Από τον εκπαιδευτικό η κοινωνία ζητά πολλά και σε πολλές περιπτώσεις ζητά πάρα πολλά.

Ο εκπαιδευτικός έχει το πολύ δύσκολο έργο να συνομιλεί με τις ψυχές των μαθητών του, να τις σμιλεύει, να τις γαληνεύει και να τις εναρμονίζει με τους εαυτούς των.

Είμαι σίγουρος ότι στα ΕΠΑ.Λ οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν για άλλη μια σχολική χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους για την μόρφωση, την παιδεία και την ειδίκευση των μαθητών τους.

Τα ΕΠΑ.Λ είναι ο μοναδικός τύπος Λυκείου που παρέχει στους απόφοιτους δύο τίτλους σπουδών, απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ αποφοιτούν με την συνεργασία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, με πολλαπλά εφόδια μόρφωσης, παιδείας και ειδίκευσης, δίνοντάς τους πολλές διεξόδους ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Το να υπηρετούμε ως εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι μεγάλη τιμή και το χρέος μεγάλο. Η προσφορά μας στους μαθητές της ΤΕΕ είναι πολλαπλά σημαντική και ιδιαίτερη για πολλούς διακριτούς λόγους.

Καλή δύναμη σε όλους σας.

* Μαθηματικός

Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: Οι αγρότες έχουν δίκιο

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών δηλώνει το...