29.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Μήνυμα συμπαράστασης από την Ιταλία στους αγωνιζόμενους κρητικούς ενάντια στα χημικά

Ημερομηνία:

Αυτήν την ημέρα, που και πάλι διαμαρτύρεστε κατά της βίαιης διεθνούς επιχείρησης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, όχι μακριά από τις ακτές σας, προκειμένου να γίνει η “επεξεργασία”, θέλουμε να σας πούμε ότι δεν είστε μόνοι.
Βλέπουμε σε σας τη δύναμη με την οποία κάθε ελεύθερος λαός πρέπει να οπλιστεί για να αντιμετωπίσει κάθε τι που απειλεί την αξιοπρέπειά του και το έδαφός του. ‘Εχετε τη πιο δυνατή ψυχή σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση της Μεσογείου. Έχουμε παρακολουθήσει τους τελευταίους μήνες ότι έχετε πραγματοποιήσει στην Κρήτη, θαυμάσαμε την ικανότητά σας να κινητοποιήσετε τόσο πολύ κόσμο , από πολλά διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και τις ιδεολογικές κατευθύνσεις. Και αν πολλές βασικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική φύση αυτής της επιχείρησης έχουν φτάσει σε εμάς, το οφείλουμε στον αγώνα και στην προσπάθεια σας .
Από την Καλαβρία και την Ιταλία αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, για την επιμονή σας, το πάθος σας και την αδιαλλαξία σας σε αυτό το επικίνδυνο θέμα, που έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εμάς, και μας έχουν ωθήσει στο να αντιδράσουμε σε αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη περίσταση , μια περίσταση κατά την οποία, το ζήτημα των χημικών όπλων αναδύεται , κατ’ αρχήν μέσα από μια εκκωφαντική σιωπή και μέσα από μία φάλτσα πολιτική , με την συμπαιγνία των μεγάλων ΜΜΕ.
Γνωρίζουμε ότι εκεί στη Κρήτη, δίνετε αυτή τη μάχη όχι μόνο για εσάς τους ίδιους για τη γη και τη θάλασσα σας. Δίνετε μια μάχη για την υπεράσπιση και τη σωτηρία ολόκληρης της Μεσογείου και των κρατών που βρέχονται από αυτή.
Σε αυτόν το κοινό αγώνα εμείς δεν θα παραμείνουμε αμέτοχοι . Και αυτό μερικοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι απλά μαριονέτες, εύκολες στο χειρισμό ή υποκείμενα που προορίζονται μόνο στο να υπακούσουν . Μια παλιά ιστορία, που εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται. Μια ιστορία που τώρα αλλάζει. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται μαζί μας για να φωνάξουμε σε αυτούς τους ανεγκέφαλους που νομίζουν ότι μπορούν να κανονίζουν τη τύχη μας , ότι “η δύναμη είναι δική μας και είναι η δύναμη των λαών.”
Ακόμα για μια φορά έρχεται από την Κρήτη ένα μάθημα με αξιοπρέπειας και θάρρους.
Από την Καλαβρία και την Ιταλία, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας που δηλώνετε παρόντες , στέκεστε και πάλι όρθιοι, σε αυτή τη μάχη. Είμαστε μαζί σας. Η μάχη σας είναι και δική μας.

Συντονιστικό SOS Μεσόγειος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά λαογραφικού υλικού στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση»  ζητά να συζητηθεί σε άμεση συνεδρίαση...