15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Μήπως οι ειδικοί την έχουν λίγο ψωνίσει;

Ημερομηνία:

Πες μου ποιον ειδικό παρακολουθείς στο youtube και στα κανάλια να σου πω ποιος ή τι είσαι…

Υπάρχουν ειδικοί για κάθε γούστο.

Ειδικοί που είναι ενάντια στα εμβόλια, ειδικοί που είναι υπέρ των εμβολίων αλλά άνω των 60, ειδικοι που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν εμβολιαστούν οι μικροί σε ηλικία και άλλοι ειδικοι που λένε οτι υπάρχει μικρός κίνδυνος από τα εμβόλια στις μικρές ηλικίες αλλα υπάρχει και μικρός κίνδυνος και για τον ιό, ειδικοί που λένε οτι χρειάζονται εμβολια σε όλους και άλλοι που λένε ότι καλύτερα θα ήταν να επιλέξουμε τη φυσική ανοσία

Υπάρχει η Παγώνη, υπάρχει ο Τζανάκης, υπάρχει κι o Παυλάκης, η Λίνου και ο Σύψας, υπάρχει και ο Δερμιτζάκης, υπάρχει ο Ιωαννίδης, υπάρχει και ο Κούβελας.

Πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πριν την πανδημια ήταν γνωστοί σε λίγους ανθρώπους εντός του επιστημονικού τους πεδίου, με την εξαίρεση ίσως του καθηγητή Ιωαννίδη και που τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο. Όλοι κρέμονται από τα χείλη τους. Και αυτοί φαίνεται ότι βρίσκουν ικανοποίηση από αυτό το γεγονός. Σε πολλούς από αυτούς τους αρεσει που ολα τα φώτα της προσοχής είναι πάνω τους. Που είναι επιτέλους αυτοί τα πιο δημοφιλή πρόσωπα. Που λαμβάνουν την αναγνώριση της αξίας τους…

Έχουν γίνει τηλεπερσόνες, σταρ. Ποπ είδωλα. Infuencer.

Επηρεάζουν εκατοντάδες χιλιαδες με τις θέσεις που εκφράζουν. Τις εκφράζουν αυτές τις θέσεις όχι ως καλεσμένοι σε κάποιο πρωινάδικο, αλλά ως αυθεντίες στο πεδιο τους μιλώντας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Όταν μιλούν οι άλλοι σιωπούν. Αναλύουν θέσεις αντικρουόμενες που τις υπερασπίζουν όμως με πάθος και χαμογελούν με ικανοποίηση στις κολακείες των δημοσιογράφων, σπερνωντας ολο και παραπάνω σύγχυση στους πολίτες.

Ξεχάσαμε ότι και οι επιστήμονες άνθρωποι είναι, αλλά φαίνεται ότι το ξεχάσανε κι αυτοί…

Και τώρα, έχουν μεγάλη, τεράστια ευθύνη που οφείλουν να την αναλάβουν. Γιατί αν και γνωρίζουν την επίπτωση που έχει ο λόγος τους δε βάζουν τη γλώσσα μέσα.

Και όχι, δε φταίνε οι δημοσιογραφοι. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ειδικοί. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες.

Όταν επιλέγουν αυτούς που οι απόψεις τους θεωρουνται λιγότερο αιρετικές, τότε δέχονται επιθέσεις ότι λειτουργούν ως κυβερνητικά φερέφωνα. Όταν καλούν και τις πιο αιρετικές φωνές τους κατηγορούν μετά ότι θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια διεξόδου από την κριση.

Φταίνε λοιπον οι επιστήμονες, γιατί γνωρίζουν την επίπτωση που έχει ο λόγος τους στις στιγμές που περνάμε.

Και εφόσον θεωρούν σκόπιμο να γίνει αυτή η συζήτηση, τότε, καλό θα ήταν πρωτα και κύρια να την κάνουν μεταξύ τους και να μην την κάνουν δημόσια στα κανάλια.

Ας μαζευτούν σε ένα δωμάτιο όλοι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα κανάλια, ας κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι η Παγώνη, ο Τζανάκης, κι o Παυλάκης, η Λίνου και ο Σύψας, και ο Δερμιτζάκης, ο Ιωαννίδης, και ο Κούβελας, ας έρθει αν θέλει και ο Τσιόρδας με τον Μαγιορκίνη και ας συζητήσουν δίχως κάμερες, μόνοι τους, όλα τα ζητήματα, ας παρουσιάσουν όλα τα δεδομένα που εχουν στα χέρια τους, ας απαντήσουν ο ένας στον άλλο και ας καταλήξουν κάπου, ώστε να υπάρχει μια κάποια συμφωνία, ένα κάποιο κοινό έδαφος στα βασικά ετσι ώστε να μην ακούγονται τόσες διαφορετικές απόψεις για τα ίδια ζητήματα.

"google ad"

Ας το κάνουν αυτό πρώτα για τους εαυτούς τους ως μία ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης που τους αντιστοιχεί προς τους πολίτες αυτής της χώρας που βρίσκονται σε τρομερή σύγχυση με μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη σύγχυση πέρα από την κυβέρνηση, να είναι και δικό τους.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...