14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

«Μήπως πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας;»: Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πλατανιά για κακοτεχνίες σε έργα στο χωριό Ξηροκάμπι

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Προ ημερών ξεκίνησαν οι εργασίες για κατασκευή τοιχίου στήριξης του δρόμου στο χωρίο Ξηροκαμπι του κοινοτικού διαμερίσματος κοντομαρι.

Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφής τα σημάδια της τεχνικής υπηρεσίας έδειχναν την υποστύλωση κατά μήκος ενός συγκεκριμένου αγροτεμάχιου όπου υπήρχε μια μικρή  κατολίσθηση αφήνοντας την είσοδό της πατρικής μου οικίας που και εκεί υπήρχε κατολίσθηση εκτός.

Μετά από τηλεφωνική μου παρέμβαση στην τεχνική υπηρεσία ήρθαν και προεκτείνανε το σχεδιασμό του τοιχίου στήριξης μέχρι την είσοδό μου που τώρα δυο χρόνια δεν μπορούμε να εισέλθουμε κανονικά πάρα μόνο αφού πάμε στη πλατεία του χωρίου να κάνουμε στροφή και να γυρίσουμε πίσω.

Δυστυχώς αφού έγινε η εκσκαφή του θεμέλιου και μπήκε το μπετόν καθαριότητας συνειδητοποίησα ότι αντί να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου όπως θα έπρεπε κανονικά συμβαίνει το αντίθετό.

Έχοντας ρωτήσει μηχανικόυς το πρανές του δρόμου ανήκει στο δρόμο. Οπότε όλα τα Έργα στήριξης ξεκινάνε από το εκεί που τελειώνει το πρανές.

Αντί αυτού κόπηκε στα δυο ο δρόμος για να γίνει η βάση στήριξης του τοιχίου και το πρανές αφέθηκε στους ιδιοκτήτες τον αγροτεμαχίων από κάτω.

Δηλαδή ένας κακοπροαίρετος  που θα το δει θα πει ότι  είναι σκάνδαλο και ότι όλα έγιναν για να μεγαλώσουν οι κάτω ιδιοκτησίες εις βάρος του δρόμου.

Με την νέα αυτή  χάραξη ενώ πριν την κατολίσθηση μπαίναμε στο σπίτι πλέον δεν θα μπορούμε.

Κύριε δήμαρχε,

δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα πρως εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρανές ανήκει στο δρόμο;

Γιατί δεν γίνεται διαπλάτυνση του δρόμου;

Υπάρχει τεχνική Έκθεση ότι η κατολίσθηση έγινε από φυσικά φαινόμενα ή από άλλους εξωγενείς παράγοντες με δόλο;

"google ad"

Μήπως πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας;

Υπήρχε η δυνατότητα στήριξης του δρόμου με μικρότερες παρεμβάσεις και όχι με φαραωνικαέργα που ξοδεύονταιχιλιάδεςευρώ που ίσως  να μην χρειαζόταν;

Έχουμε δικαίωμα εγώ και η οικογένεια μου να έχουμε πρόσβαση στο σπίτι μας με αυτοκίνητό ή απαγορεύεται;

Έχουμε όλοι οι δημότες τα ίδια δικαιώματα η είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας..

Ήμαστε σε μια τουριστική περιοχή που συνεχώς αναπτύσσεται οικιστικά και μεγαλώνει ο Κυκλοφοριακός φόρτος. Δυστυχώς αντίνα φτιάχνουμε υποδομές και να βελτιώνεται το οδικό δίκτυο τις καταστρέφουμε..

Περιμένω την απάντηση σας το συντομότερο για να πράξω τα νόμιμα για να διασφαλίσω τα δικαιώματα μου..Μανόλης Βαρουξακης του Νικολάου

Μανόλης Βαρουξάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...