24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Μία ακόμα φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Παχιά Άμμο και τρία ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή Χανίων

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου κάτοικοι εντόπισαν στην παραλία της Παχιάς Άμμου 40 περίπου μέτρα από το σημείο στο οποίο κατασκευάζεται το αντλιοστάσιο λυμάτων, φωλιά θαλάσσιας χελώνας.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί περίφραξη και σήμανση και έχει ενημερωθεί ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας (ΑΡΧΕΛΩΝ). Πρόκειται για την 4ή φωλιά που έχει εντοπιστεί τον τελευταίο μήνα στη συγκεκριμένη παραλία.

Η φωλιά βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της παραλίας και είναι αξιοθαύμαστο με πόση προσοχή και σεβασμό αντιμετωπίζουν οι λουόμενοι την παρουσία των θαλασσίων χελωνών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού υποστηρίζει ότι «δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΧ για διάλογο με τους κατοίκους  παρά  τις συνεχείς εκκλήσεις και παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος μας έχει καταθέσει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενώ υπάρχουν πλέον πάνω από 70.000 υπογραφές ενάντια στην κατασκευή στο σημείο αυτό».

Μία ακόμα φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Παχιά Άμμο και τρία ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή Χανίων

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η κατασκευή αντλιοστασίου είναι απολύτως ορθή, αλλά όχι στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ παράλληλα θέτει τρία ερωτήματα:

-Για ποιον λόγο δεν εξετάζει εναλλακτική θέση για την κατασκευή του;

-Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η κατασκευή του αντλιοστασίου στο συγκεκριμένο σημείο και υπάρξει υπερχείλιση λυμάτων με ποιόν ακριβώς τρόπο θα προστατευτούν οι λουόμενοι που κάνουν μπάνιο λίγα μέτρα από το χώρο που κατασκευάζεται και πως θα προστατευτούν οι φωλιές των θαλασσίων χελωνών; Θα έρχονται αποφρακτικά φορτηγά να μαζεύουν τα λύματα;

-Που είναι η έκθεση σκοπιμότητας και η έκθεση βιωσιμότητας για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων λίγα μέτρα από την ακτή της Παχιάς Άμμου, η οποία μάλιστα έχει εμφανή σημάδια διάβρωσης;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ