17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστικά στον Γαλατά Χανίων η ταφή

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη πείθοντας τελικά και την κόρη του Μαργαρίτα.

Την Τετάρτη το βράδυ θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να γίνει η ταφή στο νεκροταφείο στον Γαλατά Χανίων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία. Πλέον, μετά την συμφιλίωση της οικογένειας, η απόφαση αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

Τι αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...