26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε διαφορετικά μέτωπα στην Κρήτη – Υποψίες για εμπρησμό

Ημερομηνία:

“Συναγερμός” σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ,το μεσημέρι , όταν ενημερώθηκε πως ξέσπασε πυρκαγιά στον Αχεντριά Αστερουσίων και στα Ίνια , κοντά στο Λαράνι Γόρτυνας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 7 πυροσβεστικά οχήματα με  24 υπαλλήλους και μία ομάδα πεζοπόρων και αυτήν την ώρα δίνουν “μάχη” με τις φλόγες.

Την ίδια ώρα, δεύτερο μέτωπο καίει στο Φαράγγι Θερίσου στα Χανιά. Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική με 3 οχήματα και 12 άνδρες.

Ακόμα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στο χωριό Ασκύφου, έχοντας κάψει συνολικά 70 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Υποψίες για εμπρησμό

Σοβαρές είναι οι υποψίες πως πρόκειται για εμπρησμό καθώς σε εξέλιξη είναι πολλά μέτωπα στα Χανιά αλλά κυρίως στο Ηράκλειο.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι φωτιές έχουν εκδηλωθεί σχεδόν ταυτόχρονα ενισχύουν τις υποψίες ακόμα και περί οργανωμένου σχεδίου.

Nέο κοινωνικό μήνυμα κατά την αντιπυρική περίοδο από την Πυροσβεστική

Νέο κοινωνικό μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο 2016 σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών έχει αναρτηθεί από την Πυροσβεστική.

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=81XL9UX8DQQ”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ