15.8 C
Chania
Tuesday, October 29, 2024

Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά: “Ανησυχούν μην καταλήξει η ψήφος στο ΚΚΕ” | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Στα Νεώρια το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη ότι το ΚΚΕ θα κατορθώσει να εκλέξει βουλευτή στο νομό.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ, υποναύαρχο ε.α. κ. Γιάννη Ντουνιαδάκη ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αρνητικό ρόλο των βάσεων της Σούδας, τους κινδύνους που δημιουργεί για τον νομό και τον ρόλο του ΝΑΤΟ.

Aπό την πλευρά της η κ. Μπέλλου, η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια, στάθηκε και αυτή στον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στην Ουκρανία με χρήση μάλιστα όπλων μαζικής καταστροφής και τους κινδύνους που αυτό δημιουργεί και για την Ελλάδα λόγω της εμπλοκής της χώρας μας μέσω της συμμετοχής του ΝΑΤΟ και της χρησιμοποίησης των αμερικάνικων βάσεων. Εξ αυτού η κ. Μπέλλου ζήτησε ο Χανιώτικος λαός να μη δώσει ψήφο “στα κόμματα του ΝΑΤΟ” όπως τα αποκάλεσε ενώ σημείωσε ότι τα όποια οικονομικά οφέλη είναι συγκυριακά για τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Σχετικά με την Ε.Ε. είπε ότι δεν είναι παρά το “άνδρο των ευρωπαϊκών μονοπωλιών” μιλώντας για επιδίωξη να ξεχαστεί ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη επί του φασισμού.

Υπενθύμισε ότι τη στιγμή οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συστήνουν συνεννόηση με την Τουρκία, η Τουρκία διαρκώς εξοπλίζεται ενώ και η Ελλάδα αγοράζει όπλα, με αγορές δισεκατομμυρίων από ΗΠΑ και Γαλλία για να συμειώσει:

“Αυτή είναι η ιμπεριαλιστική συμμαχία: κατασκευάζει, πουλάει, καταναλώνει πολεμικά μέσα και σε συμμάχους και σε αντιπάλους, αρκεί ν’ αυξηθούν τα καπιταλιστικά κέρδη. Μήπως το ίδιο δε γινόταν και στις παραμονές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ΗΠΑ και Βρετανία δε στήριξαν την πολεμική βιομηχανία της ναζιστικής Γερμανίας;”

Είπε ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τον λαό απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως τόνισε την ίδια “ΝΑΤΟϊκή στρατηγική” θα ακολουθήσουν. Σημείωσε μάλιστα ότι στις ΗΠΑ δεν ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να προκύψει και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Ούτε οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομηχανοι ανησηχούν, σύμφωνα με την κ. Μπέλλου, από το οποιος θα εκλεγεί πρώτος λέγοντας ότι το μόνο που τους ανησυχεί είναι να μην εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα οι μισθωτοί και οι βιοπαλαιστές. “Ανησυχούν μήπως επαναληφθεί το 2012, αλλά τώρα δε λειτουργήσει η βαλβίδα εκτόνωσης που αποτελεί το ΜέΡΑ25 και κάποια εθνικιστικά κόμματα. Ανησυχούν μην καταλήξει η ψήφος στο ΚΚΕ”.

Είπε ότι ο Χανιώτικος λαός μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Τελειώνοντας σημείωσε ότι το προεκλογικό “Συμβόλαιο Αλλαγής” του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία ακόμη παγίδα, όπως παγίδα αποτελούσε και η υπόσχεση για σκίσιμο των μνημονίων. Παρόμοιες υποσχέσεις, σύμφωνα με την κ. Μπέλλου, είχε δώσει και το ΠΑΣΟΚ το 1981, όταν υποσχόταν ότι την επόμενη των εκλογών θα έκλεινε τις βάσεις και θα αποδέσμευε την Ελλάδα από την ΕΟΚ δίνοντας υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη που θα του δώσουν οι ψηφοφόροι για δυνάμωμα των αγώνων, για να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς αυταπάτες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ