17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μαζική η παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών στα Χανιά: “Η Υγεία δεν ανήκει σε κανένα κρατικό μηχανισμό, ανήκει στον λαό!”

Ημερομηνία:

Τα Τέμπη της Υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι υγειονομικοί, όπως και στους σιδηροδρόμους, εδώ και χρόνια προειδοποιούν για τις συνέπειες της διαρκούς υποβάθμισης της Υγείας για την υγεία των πολιτών, όμως οι κυβερνώντες κωφεύγουν. Πλέον τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Η δεύτερη παγκρήτια κινητοποιήση των υγειονομικών ήταν μαζική. Γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες και φοιτητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν σήμερα στη Δημοτική Αγορά.

Εκεί, για ακόμη μια φορά, οι υγεονομικοί περιέγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης, απευθύνθηκε σε δραματικούς τόνους προς τους πολίτες αλλά και προς τους κυβερνώντες.

Αφού ευχαρίστηκε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο “κάλεσμα για την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό”, είπε:

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, δεν εμπορευματικοποιείται. Ανήκει πραγματικά στον λαό.

Το νοσοκομείο μας είναι υποστελεχωμένο, έχει το μισό προσωπικό απ’ ότι θα έπρεπε να έχει. Δυστυχώς είμαστε σε κατάσταση που δεν αντέχουμε άλλο. Όλες οι ειδικότητες. Οι περισσότερες κλινικές.

Δεν αντέχουμε άλλο να περνάνε οι συνάδελφοί μας από το σωματείο και να ζητάνε να κάνουμε κάτι. Τους βλέπετε σήμερα εδώ. Βλέπετε τους πολίτες.

Εμείς είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

Για να πούμε ότι για να κάνεις ένα χειρουργείο στην ορθοπαιδική θέλεις τρία χρόνια.

"google ad"

Για να πούμε ότι οι παθολογικές δεν αντέχουν.

Για να πούμε ότι η Covid-19 και η πνευμονολογική πραγματικά δεν αντέχουν άλλο.

Για να πούμε ότι τα ΤΕΠ κινδυνεύουν να κλείσουν.

Για να πούμε ότι οι γιατροί παραιτούνται και φεύγουν στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες.

Για να πούμε ότι οι νέοι γιατροί δεν αντέχουν αυτές τις συνθήκες δουλειάς. Τους έχουμε ξεζουμίσει. Τα νέα παιδιά θέλουν και στήριξη στα επείγοντα. Χρειάζονται και επιμελητές! Χρειάζονται και διευθυντές! Δε μπορούν να είναι μόνα τους.

Για να πούμε ότι η καθαριότητα, η φύλαξη, η σίτιση είναι έτοιμα να παραδοθούν στον ιδιώτη.

Τι να πρωτοπούμε! Να πούμε για την Ογκολογική μας; Που ήταν 2 γιατροί για όλα τα Χανιά;

Να πούμε για τη μία ρευματολόγο που βλέπει χιλιάδες κόσμο;

Να πούμε για μία ενδοκρινολόγο που βλέπει χιλιάδες κόσμο;

Ο κόσμος ταλαιπωρείται και βλέπει εμάς και ξεσπά πάνω μας! Το αντιλαμβανόμαστε αλλά δε φταίμε εμείς! Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε στους πολίτες μας ότι η Υγεία πάει προς ιδιωτικοποίηση!

Δυστυχώς αυτός ήταν ο σκοπός της κυβέρνησης. Και αυτής και της προηγούμενης! Και αν θέλετε και της επόμενης! Σταματήστε το!

Είναι στο χέρι μας να πούμε ότι η Υγεία δεν ανήκει σε κανένα κρατικό μηχανισμό, ανήκει στον λαό! Και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να στηρίξουμε την Υγεία!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση ειδικά στο νοσοκομείο Χανίων είπε:

Στο νοσοκομείο Χανίων είναι το μισό προσωπικό απ’ αυτό που θα έπρεπε να είναι. Και από αυτούς που εργάζονται οι μισοί είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καταλαβαίνετε ότι είναι σε ένα καθεστώς ομηρίας, ανανεώνονται δεν ανανεώνονται.

Συνάδελφοι είναι 7 χρόνια σε ομηρία. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να μην καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

Σε ερώτηση για το τι συμβαίνει την περίοδο του καλοκαιριού είπε:

Τα Χανιά είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Δυστυχώς βλέπουμε στο νοσοκομείο μας να διπλασιάζονται οι ασθενείς που είναι μέσα. Δεν αντέχουμε όμως εμείς. Δε μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα!

Χρειαζόμαστε προσωπικό! Χρειαζόμαστε στήριξη! Θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει, να δώσει χρήματα για την υγεία, χρήματα για την παιδεία! Να μπούνε σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες.

Δε γίνεται η υγεία – αυτό το αγαθό – να μην μπορεί να το έχει ο λαός μας! Είναι σήμερα εδώ οι δημάρχοι, οι αντιπεριφερειάρχες, είναι απλοί πολίτες, είναι μανάδες, είναι άνθρωποι που χρειάζονται την υγεία.

Οι υγειονομικοί μαζί με τους πολίτες προχώρησαν αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών σε πορεία στους δρόμους με συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...