13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μαζικοί εμβολιασμοί σε πλατείες των νομών της Κρήτης λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Ημερομηνία:

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και με στόχο πάντα την καλύτερή θωράκιση, σαφέστατα και την εμβολιαστική κάλυψη σε επίπεδο Κρήτης, αναμένεται να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί  σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους και στους 4 νομούς του νησιού.

Όπως πρώτο  έγραψε το Cretalive,  οι εμβολιασμοί αυτοί θα γίνονται στο πρότυπο σχετικής εξόρμησης που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, όπου Κινητές Μονάδες βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της πόλης και παρείχαν στους πολίτες, ηλικίας άνω των 12 ετών, τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά της Covid, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού.

Ο προγραμματισμός, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, είναι για τις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο.

Στο Ηράκλειο η δράση εμβολιασμού θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας.

“Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, που θα έχει ζωντανή μουσική, πολιτιστικά δρώμενα και κεράσματα, οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού”  είπε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα “Πατρίς” η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ,  Λένα Μπορμπουδάκη,

Υπενθυμίζεται ότι η Μπορμπουδάκη, είχε αποκαλύψει στην ΕΡΤ ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διήμερο εμβολιασμού σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων του νησιού και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα δώρο αγάπης, ένα δώρο ζωής στους πολίτες της Κρήτης, στη λογική των ανοικτών εμβολιασμών στις πλατείες, που ξεκίνησαν πανελλαδικά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Τυμπάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπορμπουδάκη, σημειώνοντας πως και οι συμμετέχοντες υγειονομικοί που έχουν δοκιμαστεί πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας «θα γίνουν για λίγο παιδιά», συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση.

Έτσι, για ένα διήμερο, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα εγκατασταθούν σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πόλεων με σκοπό να εμβολιάσουν τους πολίτες που το επιθυμούν, μεταφέροντας, παράλληλα, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε μικρούς και μεγάλους, καθώς το έργο των εμβολιαστικών κλιμακίων θα συνεπικουρήσουν ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μουσικά καλλιτεχνικά δρώμενα, ως κινητήριος μοχλός για την προσέλευση στα σημεία του ανοικτού εμβολιασμού.

Το πρόγραμμα των δράσεων αυτών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...