16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου φύτευσαν 100 δέντρα γύρω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, ο Δήμος Πλατανιά (Κρήτη) ολοκλήρωσε τη φύτευση 100 δένδρων γύρω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι στις 7 Απριλίου, με μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και στις 12 Απριλίου 2022, με μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου.

Το σύνολο των εκατό (100) δένδρων που φυτεύτηκε, περιλαμβάνει 46 κυπαρίσσια, 27 Μουρνιές, και 27 Χαρουπιές. Το κόστος αγοράς και μεταφοράς των δένδρων καλύφθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πλατανιάς και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο Δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολής στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς, στη ΚΕΔΕ, στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσω του UNAI στα αντίστοιχα ΜΜΕ του ΟΗΕ.

Τα δύο μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για δενδροφυτεύσεις κατά την επόμενη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...