15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαθητές του Ηρακλείου τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, καλύτερα από τον καθένα

Ημερομηνία:

Τα παιδιά του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην Κρήτη τραγουδούν για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, διασκευάζοντας ένα τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου.

Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Άννα, η Σταυρούλα, η Τζεβριέ, η Δώρα, η Μαρία, η Μόνικα, η Νεκταρία και όλες οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους, γίνονται τραγούδι στα στόματα των μαθητών του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, το μουσικό σχήμα του λυκείου “11 & κάτι” παρουσιάζει ένα μουσικό βίντεο με τον τίτλο “Γυναικοκτονία”, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Οι μαθητές από την Κρήτη διασκεύασαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου “Το όνομά μου είν’ το δικό σου” και μέσω της νέας μορφής που πήρε το κομμάτι, περιγράφουν τις ιστορίες των γυναικοκτονιών που σημειώθηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι πραγματικά συγκινητικό και δίνει ελπίδα για το μέλλον, αφού δείχνει πως η νέα γενιά, όχι μόνο είναι ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά ζητήματα, αλλά μπορεί και θέλει να φέρει την αλλαγή και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά του μουσικού σχήματος “11 & κάτι”, το οποίο λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο λύκειο, πλαισιώνοντας τις σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας σε εξωσχολικά δρώμενα σε συνεργασία με πολλούς φορείς, όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια Ξένια Περακάκη που τους εμπνέει.

Ακούστε το τραγούδι των “11 & κάτι”

Η ανάρτηση του Σπύρου Γραμμένου

Το μουσικό βίντεο των μαθητών ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος το συνόδευσε με στίχους από ένα άλλο τραγούδι του. Ο γνωστός τραγουδοποιός έγραψε χαρακτηριστικά:

“…και περιμένω να ‘ρθει κάποιος•

Ένας που κλείνει τα δεκάξι

Αυτόν τον κόσμο να αλλάξει.

Η μεγαλύτερη στιγμή και η μεγαλύτερη συγκίνηση στα σαράντα δύο μου χρόνια”.

Συμμετέχουν από το μουσικό σχήμα «11 & κάτι»:

"google ad"

Τραγούδι: Αργυρή Κατεργιαννάκη, Κωνσταντίνα Δεμέτζου, Ελευθερία Δεμέτζου, Σοφία Χριστοδουλάκη, Μάνος Γραμματικάκης, Μενέλαος Ασκορδαλάκης

Ηλεκτρική κιθάρα: Άννα Παπαστεφανάκη

Μπάσο: Νικόλας Μπαλαντινάκης

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ξένια Περακάκη

Σκηνοθεσία-Εικονοληψία-Μοντάζ: Στέλλα Μελιγκουνάκη

Η ηχογράφηση και τα γυρίσματα έγιναν στο StudioVasmaris

Ηχοληψία-Μίξη ήχου: Βαγγέλης Αποστόλου

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ