15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Μακελειό στη Γαλλία: Φορτηγό εφόρμησε στο πλήθος αφήνωντας πίσω του 74 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες | Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις

Ημερομηνία:

Μακελειό στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας το βράδυ της Πέμπτης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, που γιόρταζε την “Μέρα της Βαστίλης”. Πρόκειται ξεκάθαρα για επίθεση και όχι για δυστύχημα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 70 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες, ενώ αναφέρεται και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος φέρεται να έχει σκοτωθεί.

Όπως μεταδίδει το France24, ο οδηγός όταν βγήκε από το φορτηγό, άνοιξε πυρ.

Οι εικόνες σοκάρουν καθώς, το φονικό πέρασμα του φορτηγού άφησε πίσω του ανθρώπους νεκρούς και ακρωτηριασμένους στο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φορτηγό βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα, κάτι που ενισχύει την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Ακολούθησε πανικός με εκατοντάδες πολίτες να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείοΟι αρχές της πόλης, έκαναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο γαλλικό κανάλι BFM: “Όλοι φώναζαν ‘τρέξτε, γίνεται επίθεση’. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Νομίζαμε ότι πρόκειται για πυροτεχνήματα. Υπήρχε μεγάλος πανικός και τρέξαμε να κρυφτούμε σε ένα ξενοδοχείο”.

Ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία.

Δηλώσεις Pierre-Henry, εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Δεν υπάρχει σε εξέλιξη κατάσταση ομηρία. Ένας οδηγός οδήγησε το φορτηγό του πάνω στο πλήθος. Εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο οδηγός έδρασε μόνος του ή είχε συνεργούς που έχουν διαφύγει. Η αντιτρομοκρατική θα αναλάβει τις έρευνες»

Δείτε το βίντεο της σύγκρουσης:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VhZKAXoZyt4″]

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις:

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Oystp3OQb3g”]

news247.gr, thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...