15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Μακελειό στο Ιλινόις: Γόνος εύπορης οικογένειας, ράπερ και υποστηρικτής του Τραμπ ο 22χρονος συλληφθείς

Ημερομηνία:

O Bobby Crimo είναι ο 22χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο του Ιλινόις στις ΗΠΑ

Ο 22χρονος γνωστός και ως Awake καθώς δηλώνει και ράπερ, σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες καθώς άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια παρέλασης στην πόλη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας και συνελήφθη από τις Αρχές.

Γόνος εύπορης οικογένειας με ισχυρή παρουσία στην τοπική κοινότητα συνήθιζε να ποστάρει προκλητικά video στο ιντερνετ και δηλώνει οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o πατέρας του έχει δύο επιχειρήσεις στην πόλη και είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2019, ωστόσο έχασε από έναν φιλελεύθερο αντίπαλο, υπέρμαχο της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων για την οπλοκατοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=tpBBAH7uh4s

Ο 58χρονος πατέρας του την ημέρα του μακελειού στο σχολείο της Ουβάλντε τον περασμένο Μάιο, είχε κάνει like σε ένα tweet που έγραφε «Προστατέψτε τη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό».

Πρόκειται για τη δεύτερη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της οπλοκατοχής και αποτελεί επί δεκαετίες αντικείμενο διαφωνίας και έντονων συγκρούσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Η μητέρα του, επίσης συντηρητικών απόψεων είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και όπως φαίνεται από τον λογαριασμό της στο Facebook, έχει ασπαστεί πλέον τον Μορμονισμό.

crimo

Ο 22χρονος συλληφθείς έχει δύο αδέλφια και ζει με την οικογένειά του σε ένα μεγάλο σπίτι αξίας 425.000 δολαρίων στο Χάιγουντ, κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Στο παρελθόν ο φωτογραφικός φακός τον έχει πιάσει σε συγκεντρώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοτε ντυμένως ως «Waldo» από τη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων με γρίφους «Where’s Waldo?» και άλλες φορές τυλιγμένος με μια σημαία του Τραμπ.

O Awake o Rapper, όπως είναι επίσης γνωστός, έχει σελίδα στο Spotify με πάνω από 16.000 μηνιαίους ακροατές.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Crimo πόσταρε μουσικά βίντεο που τον απεικόνιζαν ως online χαρακτήρα που πυροβολούσε μέσα σε μια σχολική τάξη.

crimo

"google ad"

Το προφίλ του πατέρα του

Η οικογένεια ζει κατά μήκος της εύπορης λεωφόρου στο Highwood, ακριβώς βόρεια του Highland Park.

Το σπίτι τους βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό σχολείο Oak Terrace.

Τον Απρίλιο του 2019, ο πατέρας του Crimo έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Highland Park χωρίς να υποστηρίζεται από πολιτικό κόμμα. Το σύνθημά του ήταν: «Ένα πρόσωπο για τον λαό».

Ο Μπομπ Κρίμο ηττήθηκε από τη σημερινή δήμαρχο της πόλης, Νάνσι Ρότερινγκ, μια φιλελεύθερη, η οποία διεξήγαγε την εκστρατεία της εν μέρει σε μια πλατφόρμα για τον έλεγχο των όπλων.

Σε ένα προεκλογικό προφίλ, ο Bob Crimo είπε ότι ήταν ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων στην περιοχή, του White Hen στη Ravinia και του Bob’s Pantry &deli στο Braeside του Ιλινόις.

Έγραψε στο προφίλ: «Κατεβαίνω για δήμαρχος μόνος μου για τους ανθρώπους στην κοινότητά μας»

Και συνέχισε: «Είναι ο τρόπος μου να προσφέρω στην κοινότητα που με υποστήριζε τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Ζω τοπικά και θα μείνω ντόπιος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ