18.7 C
Chania
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026

Μακρόν σε Πεζεσκιάν και Τραμπ: Η εκεχειρία πρέπει να περιλαμβάνει τον Λίβανο για να είναι «αξιόπιστη και διαρκής»

Ημερομηνία:

Η εκεχειρία πρέπει να περιλαμβάνει τον Λίβανο για να είναι «αξιόπιστη και διαρκής», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους Ντόναλντ Τραμπ και Μασούντ Πεζεσκιάν. Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με τους ομολόγους του, των ΗΠΑ και του Ιράν, και σύμφωνα με όσα ανάρτησε στο Χ:
«Μίλησα σήμερα με τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, καθώς και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Είπα και στους δύο ότι η απόφασή τους να αποδεχτούν μια κατάπαυση του πυρός ήταν η καλύτερη δυνατή.

Εξέφρασα την ελπίδα μου ότι η κατάπαυση του πυρός θα γίνει πλήρως σεβαστή από κάθε εμπόλεμη πλευρά, σε όλες τις περιοχές αντιπαράθεσης, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου. Αυτή είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι αξιόπιστη και διαρκής η κατάπαυση του πυρός.

Πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια για όλους στη Μέση Ανατολή.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εγείρονται από τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα του Ιράν, καθώς και την περιφερειακή πολιτική του και τις ενέργειές του που εμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Έτσι μπορεί να οικοδομηθεί μια ισχυρή και διαρκής ειρήνη, με την υποστήριξη όλων όσων μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν. Η Γαλλία θα διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους της στη Μέση Ανατολή.

Αυτό είναι επίσης το θέμα που συζήτησα σήμερα στις ανταλλαγές μου με τους ηγέτες του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Λιβάνου και του Ιράκ».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ