22.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Μαμούθ επένδυση για τη δημιουργία σταθμού φυσικού αερίου στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στο νομό Λασιθίου θα δημιουργηθεί ο σταθμός. Αλλάζει τα δεδομένα του ενεργειακού χάρτη η επένδυση.

Εντελώς αλλάζει τα δεδομένα στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και της Κρήτης, η επένδυση μαμούθ που πραγματοποίησε Ολλανδική εταιρία διαχείρισης Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του prismanews, η εταιρία αγόρασε πρόσφατα μια τεράστια έκταση στη νοτιοανατολική Κρήτη, στο νομό Λασιθίου, με στόχο να δημιουργήσει εκεί σταθμό υγροποίησης και φόρτωσης φυσικού αερίου. Η στρατηγικής σημασίας επένδυση της Ολανδικής εταιρίας αλλάζει το χάρτη που υπήρχε μέχρι τώρα, αλλά κάνει σαφές πλέον πως η διαχείριση των κοιτασμάτων σε όλα τα ελληνικά οικόπεδα, περνάει μέσα από την Κρήτη.

Η πολιτική της εταιρίας ωστόσο ίσως δε σταματάει εκεί, καθώς υπάρχει πάντα πιθανότητα, μέσα από τον σταθμό που θα δημιουργηθεί, η εταιρία να διεκδικήσει και τη διαχείριση κοιτασμάτων από την Κύπρο. Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, γίνεται σαφές πως ο ρόλος της Κρήτης σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, αποκτά μια ασύλληπτη ισχύ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του prismanews επίσης, η εταιρία δείχνει ότι ενδιαφέρεται όχι μόνο για σταθμό υγροποίησης και φόρτωσης, αλλά και για διαμετακομιστικό σταθμό φόρτωσης. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, η εταιρία έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με εταιρία που ελέγχει πολύ μεγάλο μερίδιο των θαλάσσιων μεταφορών, προκειμένου να κλείσει και αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ολανδική εταιρία για πάρα πολύ καιρό βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις τόσο για το νότιο τμήμα του Δήμου Βιάννου, όσο και για την Κύπρο, προκειμένου να δημιουργήσει το διαμετακομιστικό σταθμό Φυσικού Αερίου. Το σχέδιο μάλιστα για τα νότια της Βιάννου περιελάμβανε δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης στα νότια του Δήμου Φαιστού, με πρόβλεψη για την αξιοποίηση χώρου στο αεροδρόμιο στο Τυμπάκι. Οι αντιδράσεις όμως των κατοίκων στους δύο Δήμους, αλλά και το γεγονός πως η επένδυση στην Κύπρο δεν ήταν τόσο ελκυστική όσο ήθελαν οι Ολλανδοί, μεταφέρει το σύνολο της Ανάπτυξης στα νότια του νομού Λασιθίου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευρύτερη ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...