15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μαντλίν ΜακΚαν: Νέα τροπή στην υπόθεση – Ως “αγνοούμενη” την αντιμετωπίζει η Scotland Yard

Ημερομηνία:

Η ομάδα της Σκότλαντ Γιαρντ, που μελετά την υπόθεση της Μαντλίν Μακ Καν στη Βρετανία, εξακολουθεί να αναζητά τα ίχνη του μικρού κοριτσιού και αντιμετωπίζει όλη υπόθεση ως “έρευνα επί αγνοουμένου προσώπου”, παρά την επιμονή των γερμανικών ανακριτικών αρχών πως πρόκειται για δολοφονία.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, η ειδική επιχείρηση με την ονομάσία “Grange”, συνεχίζεται με την πιθανότητα ότι το μικρό κορίτσι είναι ακόμη ζωντανό. Η χρηματοδότηση, μάλιστα, της επιχείρησης βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε “ενεργή φάση”, καθώς ήδη έχουν δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών 350.000 λίρες.

Οι γερμανικές αρχές, ωστόσο, εκφράζουν με βεβαιότητα ότι ο καταδικασμένος 43χρονος παιδόφιλος, Κριστιάν Μπρoύκνερ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης, απήγαγε και σκότωσε την Μαντλίν.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός ανακριτής Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος είναι και επικεφαλής των ερευνών για τη Μαντλίν, ήταν εκείνος που κατονόμασε τον Ιούνιο του 2020 τον Κριστιάν Μπρoύκνερ ως τον ένοχο για τη δολοφονία της Μαντλίν.

Το χρονικό της εξαφάνισης της Μαντλίν

Η Μάνταλιν Μπεθ ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Η Μάνταλιν βρισκόταν σε διακοπές από το Ηνωμένο Βασίλειο με τους γονείς της, Κέιτ και Γκέρι ΜακΚαν, τα δύο ετών δίδυμα αδέλφια της και μια ομάδα οικογενειακών φίλων με τα παιδιά τους.

Αυτή και τα δίδυμα τοποθετήθηκαν για ύπνο στις 20:30 στο ισόγειο του διαμερίσματός τους στο θέρετρο, ενώ οι ΜακΚαν με τους φίλους τους δειπνούσαν στο εστιατόριο, 55 μέτρα μακριά. Οι γονείς έλεγχαν τα παιδιά τους όλο το βράδυ, μέχρι που η μητέρα της Μάνταλιν ανακάλυψε στις 22:00 ότι η μικρή λείπει.

Η εξαφάνιση προσέλκυσε σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον, με την δημοσιογραφική κάλυψη στο Ηνωμένο Βασίλειο να θυμίζει το θάνατο της Νταϊάνα το 1997. Οι ΜακΚαν δέχτηκαν υπερβολικό έλεγχο και αβάσιμους ισχυρισμούς περί εμπλοκής στο θάνατο της κόρης τους.

Οι γονείς συνέχισαν την έρευνα προσλαμβάνοντας ιδιωτικούς ντετέκτιβ, μέχρι η Σκότλαντ Γιαρντ να ανοίξει τη δική της έρευνα (Επιχείρηση Grange) το 2011.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...