22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Μανόλης Χνάρης: Κυβερνητική αδιαφορία για την ταλαιπωρία των πολιτών από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

Ημερομηνία:

Την αδιαφορία της Κυβέρνησης για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην Επισκοπή του νομού Ρεθύμνου και στις περιοχές Μουρνιών και Καντάνου του νομού Χανίων στην Κρήτη και την ταλαιπωρία στην οποία οδηγούνται δεκάδες πολίτες που εξυπηρετούνταν από αυτά, επικρίνει με ανακοίνωση του, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης.

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Την 15 Νοεμβρίου 2023, έλαβα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την απάντηση του κ. Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, αναφορικά με την υπ’αρ. 1366/25.10.2023 Ερώτηση που είχα καταθέσει με θέμα: «Αναστολή συναλλακτικής δραστηριότητας υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης».

Ο κ. Υφυπουργός έδωσε την εξής απάντηση:

« Από την 1.1.2018, …. το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», η οποία από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών. Κατά συνέπεια, τα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. …Αρμόδια για την επίβλεψη της τήρησης των όρων της καθολικής υπηρεσίας, … είναι αποκλειστικά, ως Ανεξάρτητη Αρχή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι αρμόδιο για την καταβολή του εκάστοτε ετήσιου καθαρού κόστους καθολικής υπηρεσίας, όπως αυτό καθορίζεται από την Ε.Ε.Τ.Τ».

Με τη σειρά του, ο Ρεθεμνιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Το ξαφνικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως σε ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, στερεί από τους πολίτες την παροχή καθολικών υπηρεσιών. Ερημοποιεί ακόμα περισσότερο την ύπαιθρο και δυσχεραίνει τις κάθε είδους συναλλακτικές δραστηριότητες των κατοίκων, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους και αγρότες, οι οποίοι μη έχοντας πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε διπλανές περιοχές για να εξυπηρετηθούν, επιβαρυνόμενοι με επιπλέον ταλαιπωρία και έξοδα.

Η Κυβέρνηση για ακόμα μία φορά, με την πάγια προσφιλή τακτική της, μετακυλίει τις ευθύνες, παραμένοντάς απλός θεατής, χωρίς την πρόβλεψη κάποιας άλλης εναλλακτικής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...