14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Μανώλης Γλέζος: “Δεν είναι τα χρήματα τα ιερά και τα όσια. Ο άνθρωπος είναι”

Ημερομηνία:

«Να συνέλθουν» καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες ο Μανώλης Γλέζος ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί για το ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μιλώντας στο real.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: «να συνέλθουν λοιπόν τη Δευτέρα, να έρθουν στα συγκαλά τους, να σταματήσουν να είναι κουφόνοες (σ.σ. ελαφρόμυαλοι στα αρχαία) και να σταματήσουν να υπερασπίζονται τα χρήματα».

«Δεν είναι τα χρήματα τα ιερά και τα όσια. Ο άνθρωπος είναι. Δεν παράγουν αξία τα λεφτά. Οι εργαζόμενοι την παράγουν» σημειώνει ο Μανώλης Γλέζος υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «εκείνοι φοβούνται περισσότερο από εμάς». Τονίζει ακόμη ότι οι ευρωπαίοι δεν θέλουν αντίσταση στην Ελλάδα γιατί τότε θα δημιουργηθεί προηγούμενο για όλες τις άλλες χώρες».

Ο ίδιος προτείνει: «Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» αλλά αναβολή ενός χρόνου. «Στο τέλος του χρόνου, να συζητήσουμε με τον καθένα από τους δανειστές μας. Να πάμε στον Ραχόι και να του πούμε: λες ότι μας έδωσες 26 δισ. Δεν μας έδωσες τόσα, γιατί αυτή είναι η ονομαστική τους αξία. Πόσα κράτησες από τους τόκους; Μήπως τα τοκοχρεολύσια έχουν εξοφλήσει το χρέος; Αν όχι, να στο πληρώσουμε. Αν όμως έχουμε καταβάλει περισσότερα, να μας τα επιστρέψεις»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...