25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Μαξίμου: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ανάμιξη του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά θέματα

Ημερομηνία:

Στο βαρύ χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ενόψει της αξιολόγησης, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας επίσης ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναικοστολογημένο στο 80% των μέτρων που περιλαμβάνει.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι και το υπόλοιπο 20% δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τους θεσμούς, οι οποίοι -σημειώνουν- είχαν ενημέρωση για πολλές από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει. Την ίδια ώρα, επιμένουν στη θέση που έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός σχετικά με την ενδεχόμενη απεμπλοκή του ΔΝΤ από το τρίτο πρόγραμμα. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να πειλύει μόνη της τα θέματά της» αναφέρουν  χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τελειώσει με το ασφαλιστικό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οπότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η ψήφισή του, ώστε στη συνέχεια να έρθει το δεύτερο πακέτο των κόκκινων δανείων, δηλαδή αυτά που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσειςκαι τα στεγαστικά, όχι της πρώτης κατοικίας.

Αναφορικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι   είναι μια παλαιότερη συνέντευξη, ωστόσο σημείωνε χαρακτηριστικά ότι «δεν παίρνει τίποτα πίσω». Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με την ανάμιξη του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά πράγματα, σημειώνοντας πάντως ότι το Ταμείο θα αποφασίσει τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα τον Μάρτιο.

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ