14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Μαρία Νικ. Γρυφάκη: «Η διαδρομή των αστεριών»

Ημερομηνία:

Λαϊκό Παραμύθι / Χανιά

Γράφει η Χρυσούλα Βαρβέρη –Βάρρα πρόδερος της Δ.Ε.ΕΛ ακαδημαϊκός Ρώμης και Φλωρεντίας, πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κίνα

   Έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι η συγγραφή ενός παραμυθού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλοι οι συγγραφείς δεν μπορούν να γράφουν παραμύθια. Στο παραμύθι της Μαρίας Γρυφάκη διακρίνουμε την φαντασία της να διαχέεται πλούσια, αγκαλιάζοντας τον Ουρανό με τ’ άστρα, τον ήλιο με το φεγγάρι. Τα παιδιά ζουν μέσα σ’ αυτό το μυστήριο Σύμπαν. Χαίρονται και προβληματίζονται μέσα σ’ αυτό. Οι εικόνες της ζωής και της οικογένειας στην καθημερινότητα χαράσσουν και μένουν ανεξίτηλες στις μνήμες των παιδιών. Σαν τρυφερή μητέρα του κόσμου το αφιερώνει στον Ήλιο της ζωής της  και στα παιδιά όλης της Γης. Μέσα από την πλοκή του θαυμάσιου παραμυθιού της αναδεικνύονται μηνύματα αγάπης, όχι μόνο για τους μικρούς  αλλά και για τους μεγάλους. Κι ας μην ξεχνάμε πως καθημερινά ο άνθρωπος βιώνει το δικό του μοναδικό παραμύθι… «Η διαδρομή των αστεριών» είναι πρωτότυπο και αληθινό δημιούργημα για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν πολλές στιγμές ευτυχίας πίσω από τους συμβολισμούς του παραμυθιού της. Το ωραίο είναι που όλα τούτα τα μικρά παραμυθένια οράματα περνούν με φυσικότητα κι απλότητα με τρόπο φανταστικό και γοητευτικό στους αναγνώστες. Εύχομαι στην Μαρία Γρυφάκη πάντα επιτυχίες και πρωτότυπες δημιουργίες σε όλα τα είδη του λόγου όπου τα καταφέρνει θαυμάσια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...