15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαρία Τσολιά: «Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι»

Ημερομηνία:

Η κυρία Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε στο MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown.

Πολύ δύσκολα είναι ακόμα τα πράγματα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Τσολιά η οποία έκανε λόγο μια επιπέδωση και μάλλον μια μείωση των κρουσμάτων στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ωστόσο ακόμα το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας» τόνισε.

Είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση των μέτρων

Ερωτηθείσα για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, σημείωσε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο τα σχολεία στη νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.

Ήταν κάθετη για την μεγάλη χαλάρωση που μπορεί, όπως είπε, να φέρει ένα νέο κύμα.

«Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι» υπογράμμισε.

«Αν υπάρχει μια σημαντική μείωση και μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα, ενδεχομένως το πρώτο που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί είναι τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Αναφορικά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και ενδεχομένως της εστίασης η κ. Τσολιά, τόνισε πως: «θα εξεταστεί το θέμα, θα συζητηθεί. Να μην έχουμε χειρότερη επάνοδο των αριθμών μετά τις γιορτές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ