15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μας κοροϊδεύουν οι… φωστήρες της Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Δουλεύουν σενάρια (και μας δουλεύουν) οι αγαπούλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και την αποφυγή του μπλάκ-άουτ. Κι ακούγονται ανάμεσα στα άλλα για μείωση ορίου ταχύτητας των αυτοκινήτων (!), car sharing, δηλαδή μετακίνηση με ένα αυτοκίνητο, όπως σε περιπτώσεις εργαζομένων που μένουν κοντά ο ένας στον άλλο. «Αυτή τη βδομάδα με το δικό μου αυτοκίνητο και την άλλη με το δικό σου».

Επίσης κάποιο «σα’ί’νι» των Βρυξελλών, απ’ αυτούς που κυκλοφορούν με τις θηριώδεις μερσεντές που προκαλούν τους ποπολάρους και θέτουν επι τάπητος τον αρχέγονο προβληματισμό που αφορά τη σχέση της εξουσίας με το χρήμα, σκέφτηκε και την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων την Κυριακή!

Οι ορντινάτσες του Μπά’ι’ντεν αφού είδαν ότι πολλές ευρωπα’ι’κές χώρες τους έγραψαν….. «στου διαβόλου τα κατάστιχά» και πληρώνουν προκειμένου η οικονομία τους να μη βυθιστεί στην ύφεση το ρωσικό φυσικό αέριο με ρούβλια, εφαρμόζουν την τακτική Μητσοτάκη και μεταθέτουν τις ευθύνες για την ενεργειακή επάρκεια στους….ποπολάρους.

Μάγκες, λένε οι ορτινάτσες του Μπά’ι’ντεν, the party it’s over από τώρα και στο εξής τα «κεφάλια μέσα» και «τα πόδια στον ώμο». Μας είχαν παραμυθιάσει με τα εναλλακτικά τους σχέδια για την περίπτωση που ο Πούτιν «έσπρωχνε πιο….βαθιά το αγγούρι» αλλά, δυστυχώς, ξυσταρχίδιδες είναι και τίποτα παραπάνω που μας κοτσάρουν τον σπουδαιοφανή ελιτισμό τους και την διακοσμητική παρουσία τους στο μέγαρο των Βρυξελλών με τις απερίσκεπτες τζαμαρίες.

Αυτή η «ιντελιγκέντσια» των Βρυξελλών που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε. εμφανίζεται δριμύτερη μετά τον κορονο΄ι’ό, με νέα περιοριστικά μέτρα, για να μας υπενθυμίσει μέχρι σε ποιό σημείο εκτείνεται η παντοδυναμία της…..κακακίας της και η με αποτροπιασμό ολέθρια παρουσία της Ούρσουλας φον ντερ Λα’ι’εν στην κορυφή της Ευρώπης η οποία έχει κατηγορηθεί για σωρεία σκανδάλων διαφθοράς στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας και για την σχέση του συζύγου της με τον κ. Μπουρλά της Pfizer ο οποίος για την αγορά 1,8 δισεκατ. εμβολίων (με τιμή για κάθε εμβόλιο στα 20 δολ.) από την Ε.Ε. έλαβε ως μπόνους 760 εκατ. δολλάρια.

Κομπάρσοι του Μπα’ι’ντενόπουλου, με τους νέους περιορισμούς που προτείνουν, επί της ουσίας και εξ αποκαλύψεως, επισφραγίζουν την αποτυχία τους και την σπουδή τους σε μια πορεία κατακλισμιαία αυτοκαταστροφική και ολέθρια για την Ευρώπη.

Πορεία που αρχιτεκτονείται πάνω στο αμερικανικό ενεργειακό παιχνίδι που θέλει την Ευρώπη να αποδεσμευτεί από τις ρωσικές ενεργειακές πηγές για να καταστεί δέσμια και απολύτως εξαρτώμενη των αμερικανικών πηγών ενέργειας. Οι λόγοι προφανείς.

Η Γερμανία με την τεράστια βιομηχανική παραγωγή ανακοίνωσε ότι η αποδέσμευση από τους Ρώσους και η στροφή προς άλλες εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις δεν θα λύσει την ενεργειακή πενία και αναγκαστικά οι Γερμανοί θα πρέπει να μειώσουν τις ενεργειακές ανάγκες τους κατά 10%.

Τα τσιράκια της Ευρώπης λένε ΟΧΙ στο φτηνό ρωσικό αέριο και λένε ΝΑΙ στο πανάκριβο αμερικανικό. Οι Ρώσοι μπούκαραν σε μια ξένη χώρα ενώ η Αμερική έχει μπουκάρει με το «έτσι γουστάρω» σε 172 από τις 194 χώρες του πλανήτη.

Η κρίση στην Ουκρανία είναι το ορόσημο σ’ ένα κόσμο που αλλάζει. Αμερικανοί διπλωμάτες, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, είχαν προτείνει στον πρόεδρο Μπά’ι’ντεν την διπλωματική οδό για επίλυση του Ουκρανικού γιατί, όπως είχαν ισχυριστεί, η Αμερική δεν μπορεί ούτε οικονομικά αλλά και ούτε και στρατιωτικά να συγκρουστεί με την Ρωσοσινική συμμαχία.

Ο κόσμος αλλάζει και σχηματοποιείται πάνω σ’ ένα νέο πολυπολικό σύστημα που επιδιώκει να καταργήσει το παλιό που δομήθηκε πάνω στο διπολικό. Το νέο που είναι καθ’ οδόν, θα παραμερίσει, θα καταργήσει την παντοδυναμία της Αμερικής που σκόπευε να εγκαταστήσει βαλλιστικούς πυραύλους στην πόρτα του Κρεμλίνου.

Η κρίση το 1962 στην Κούβα λόγω της εγκατάστασης εκεί βαλλιστικών ρωσικών πυραύλων είναι ακριβώς η επανάληψη της ιστορίας . Και τότε ο Τζόν Φιτσέραλτ Κένεντι μίλησε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου γιατί οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι συνιστούσαν απειλή για τη βόρεια Αμερική. Η Αμερική δεν ήθελε βαλλιστικούς πυραύλους στην πόρτα της αλλά σήμερα θέλει να εγκαταστήσει βαλλιστικούς πυραύλους στη πόρτα του Κρεμλίνου.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...