17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Μασκ: Τον Αύγουστο τα αποκαλυπτήρια του ρομποταξί της Tesla

Ημερομηνία:

Η Tesla θα προβεί στα αποκαλυπτήρια του ρομποταξί που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με ανάρτηση του Έλον Μασκ στο X. Το επερχόμενο αυτόνομο όχημα εικάζεται ότι θα κατασκευαστεί με βάση την πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της Tesla.

Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία EV ακύρωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος σε πιο προσιτή τιμή, που σύμφωνα με τη σχετική φημολογία θα κυμαινόταν στα 25.000 δολάρια. Ο Μασκ φέρεται να είπε στους υπαλλήλους ότι αντί να κατασκευάσει ένα φθηνό EV μαζικής παραγωγής, ήθελε να επικεντρωθεί πλήρως σε ένα αυτόνομο όχημα που θα έκανε άλλα αμάξια να μοιάζουν απαρχαιωμένα.

Ο Μασκ έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στην προοπτική δημιουργίας ενός ρομποταξί Tesla, «επιδεικνύοντας» ένα πλήρως καλυμμένο όχημα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το 2023, όταν αποκάλυψε το τρίτο Master Plan της εταιρείας. Χρόνια νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες της Tesla θα μπορούσαν να κερδίσουν έσοδα από τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους, στέλνοντάς τα για να παραλάβουν και να αποβιβάσουν επιβάτες.

Σύμφωνα με το Master Plan του Μασκ, αυτό θα ήταν το λεγόμενο «Δίκτυο Tesla». «Θα μπορείτε επίσης να προσθέσετε το αυτοκίνητό σας στον κοινόχρηστο στόλο της Tesla απλώς πατώντας ένα κουμπί στην εφαρμογή τηλεφώνου Tesla», ανέφερε, «και να δημιουργήσετε εισόδημα για εσάς ενώ είστε στη δουλειά ή στις διακοπές σας, αντισταθμίζοντας σημαντικά και μερικές φορές ξεπερνώντας το μηνιαίο κόστος δανείου ή μίσθωσης του οχήματος».

Αυτά τα σχέδια έγιναν ακόμη μεγαλύτερα με την πάροδο του χρόνου. «Μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα Tesla στο δρόμο με υλικό Full Self-Driving (αυτόνομης οδήγησης)», είπε ο Musk το 2019. Η λειτουργία Full Self-Driving (FSD) της Tesla θα ήταν τόσο αξιόπιστη που ο οδηγός θα μπορούσε να « πήγαινε για ύπνο», πρόσθεσε.

Βέβαια, ασκείται κριτική κατά του Μασκ, σύμφωνα με την οποία το αφεντικό της Tesla διογκώνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας, η οποία συχνά έχει προκαλέσει θανατηφόρα αποτελέσματα. Έχουν σημειωθεί εκατοντάδες ατυχήματα με οχήματα Tesla που χρησιμοποιούν FSD και Autopilot και δεκάδες θάνατοι. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλές αγωγές για θανατηφόρα περιστατικά λόγω της χρήσης αυτόνομης οδήγησης . Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνά τους ισχυρισμούς της εταιρείας σχετικά με την αυτοοδήγηση και μια μεγάλη ανάκληση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Ακόμα και το ρομπότ φαίνεται ελαττωματικό.

Πάντως αν μη τι άλλο τα αποκαλυπτήρια του ρομποταξί τον Αύγουστο είναι σίγουρα σύμφωνα με τη συνήθεια της Tesla να προβαίνει σε τουλάχιστον μια πολυαναμενόμενη παρουσίαση ανά έτος, όπως πέρυσι με το Master Plan ή την εκδήλωση παράδοσης των Cybertruck.

insider.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...