20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού

Ημερομηνία:

Τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε προληπτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα μεγαλύτερα καρναβάλια στη χώρα, όπως αυτά της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρέθυμνου και αλλού.

Ο υπουργός σημείωσε  ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ένωση Επενδυτών Κίνα προς Κ. Μπακογιάννη: Αναβάλλετε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Νωρίτερα σήμερα την ανησυχία της για τον ιό COVID-19 είψε εκφράσει η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάς με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με την οποία του ζητούσε την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην επιστολή της ένωσης, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Δήμαρχε

δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...