21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

ΜΑΤ και οργή στο ΜΑΙΧ – Έθεσε εαυτόν εκτός Χανίων ο Ευ. Βενιζέλος

Ημερομηνία:

Πέντε διµοιρίες φρουρούσαν τον κ. Αντιπρόεδρο

Έφεση… στα μπουκάλια νερού είχε, καθώς φαίνεται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, που μετά τη “θερμή” υποδοχή, στο Αρκαλοχώρι όπου τον στόχευσαν με ένα μπουκάλι νερό χθες και ένας Ρεθυμνιώτης σκέφτηκε … να τον δροσίσει, πετώντας του ένα ακόμη μπουκάλι, το οποίο, ωστόσο δε βρήκε το στόχο του.

Ένταση και διαπληκτισμοί συνέθεταν την ατμόσφαιρα που επικράτησε, χθες το πρωί στο Ρέθυμνο, λόγω της παρουσίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλου. Η ένταση προκλήθηκε έξω από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος – περίπου 150-200 άτομα – ενώ μέσα στο κτίριο μιλούσε ο Ευ.Βενιζέλος. Ο “τολμηρός” έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και προσήχθη.

Εν τω μεταξύ ισχυρότατη παραμένει η αστυνομική δύναμη για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Πέντε διμοιρίες βρίσκονται στο κατόπι του κ.Βενιζέλου, καθώς η παρουσία του προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Αλαλούμ – «Έθεσε εαυτόν εκτός»… Χανίων

Τον κ.Βενιζέλο αποχαιρέτησαν… τα Χανιά, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα. Και εκεί όμως, υπό το βάρος των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που επρογραμματίζοντο να γίνουν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, έγινε αλλαγή του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί και έτσι ο τόπος της προγραμματισμένης ομιλίας άλλαξε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων σε χώρο του ΜΑΙΧ, που βρίσκεται όπως είναι γνωστό μακρυά – μακρυά,  στη λεωφόρο Σούδας. Στο άγγελμα της αλλαγής του προγράμματος οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να μεταβούν στο ΜΑΙΧ.

Πράγματι σε χρόνο ρεκόρ περίπου 500 Χανιώτες, μετέβησαν στο χώρο του Ινστιτούτου και συγκεντρώθηκαν αναγκαστικά στις εισόδους των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική και η προσέλευση και η αποχώρηση των λιγοστών κατά τα άλλα «φίλων» του κ. Αντιπροέδρου που δέχτηκαν τις «επιδοκιμασίες…» των συγκεντρωμένων.

Στο χώρο εβρίσκοντο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ακολούθησαν τον κ. Βενιζέλο σε όλη την περιοδεία του στο νησί.

Δακρυγόνα και αποχώρηση στο σκοτάδι

Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 όπου αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του κ. Αντιπροέδρου ενώ στους χώρους του ΜΑΙΧ κατέβηκαν οι διακόπτες και επεκράτησε το απόλυτο σκότος! Για ποιους λόγους άραγε;

Η αποχώρηση έγινε κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας.

Βενιζέλος: “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”

"google ad"

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπροστά σε ελάχιστο ακροατήριο κατηγόρησε όπως συνηθίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης!

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”

Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος άκουσε τα προβλήματα του τόπου από εκπροσώπους φορέων (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος κλπ), ενώ ο κόσμος στις τρεις θύρες του ΜΑΙΧ φώναζε συνθήματα. Επίσης ακούστηκε και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του χώρου ομιλίας του κ. αντιπροέδρου, αναφορά στον Ελευθέριο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:

«Η σημερινή εκδήλωση – ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Χανιά, μετακινήθηκε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), γιατί πρωτίστως δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί η ομαλότητα στην πόλη μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, από τυφλές και αδιέξοδες επιλογές δυνάμεων που καθοδηγούνται και υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη έκφραση.

Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.

Ο εύκολος δρόμος της αντιμνημονιακής δημαγωγίας δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.

Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο μία και μόνη επιλογή, αυτή της δημοκρατικής ευθύνης.

Όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος: η αξία για έναν πολιτικό άνδρα είναι να μην είναι μοιρολάτρης, αλλά να διαθέτει θάρρος, να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την σωτηρία της πατρίδας του».

Κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων συνεχίστηκαν και χθες στα Χανιά οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών, που αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπό κατάληψη από εκπαιδευτικούς τελεί το κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων καθώς και το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της γενικής τους συνέλευσης δημοτικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο δήμο Χανίων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το δημαρχείο Χανίων προς την παλιά πόλη.

Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών στα Χανιά θα συνεχιστούν σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί διοργανώνεται ένα ακόμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...

Π. Πολάκης: Κλίκα εντός ΕΚΠΑ επιμένει για Βραχνή

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, σοβαρό ζήτημα προκύπτει...