21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Μαχητικά για 28η μέρα στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες

Ημερομηνία:

Για τις επόμενες κινήσεις τους ενημερώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στα Μεγάλα Χωράφια. Μιλούν για “επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση με τους πρόθυμους” και λένε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Λένε αναλυτικά:

Προχθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενημέρωσης σχετικά με την πανελλαδική σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στην Νίκαια της Λάρισας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετέχουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο.

Πιο μαχητικά και με μεγαλύτερο πείσμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ειδικά μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση με τους πρόθυμους που συναντήθηκε χθες για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Ουσιαστικά δεν πρότεινε κάτι καινούριο, απλά είπε ότι εκεί που μας έχει περάσει την θηλιά στο λαιμό θα μας βάλει και μια παγοκολόνα για να κρεμαστούμε λίγο πιο αργά και βασανιστικά.

Παραμένουμε στα μπλόκα του αγώνα στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών τα οποία είναι ξένα προς αυτά των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, μετά από διεξοδική συζήτηση, καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που είναι:

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολογόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ν’ αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για τη φορολογία στο τσίπουρο.
Αυτά τα αιτήματα διεκδικούμε, γι’ αυτά μόνο συζητούμε, πίσω απ’ αυτά δεν κάνουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...