23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Μαύρες κορδέλες ή μαύρες ζαρτιέρες;

Ημερομηνία:

Με τέτοια μυαλά, όλους θα μας πηδήξουνε, γι’ αυτό καλλιά να βάλετε καμμιά μαύρη ζαρτιέρα.

Με μεγάλη δυσκολία ανακαλύψαμε ένα μόνο κατάστημα που κόλλησε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τη μαύρη κορδέλα. Κατά τ' άλλα, τα καταστήματα της πόλης λειτουργούσαν σα να μη συμβαίνει τίποτα... Ντροπή!

Δε μπορούσα να μη το πω. Απλά, αστεία και τραγική η διαμαρτυρία. Όπως σημειώνει και κάποιος σχολιαστής, μαύρα φοράς όταν πενθείς, εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί. Προς τι λοιπόν οι μαύρες κορδέλες;

Να σημειώσουμε ότι ούτε αυτό το ελάχιστο δεν τήρησαν αφού με μια βόλτα στην πόλη βρήκανε ένα (1) μόνο κατάστημα που είχε κολλήσει το κείμενο με τη μαύρη κορδέλα στη βιτρίνα του, από το οποίο και η φωτογραφία…

Εδώ και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος:

“Κατόπιν ενημέρωσής μας, για γενική 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Νοεμβρίου, ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα, καταλήξαμε ότι, για να κρατήσουμε έστω και για λίγο ακόμα ανοιχτά τα καταστήματα μας, έχουμε απόλυτη ανάγκη το κάθε ευρώ (€) πιθανής είσπραξη, με αποτέλεσμα να μην έχουμε δυστυχώς πλέον, την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην προγραμματισμένη απεργία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ή θέση μας δεν παραμένει δεινή και τα προβλήματα τεράστια. Γι αυτό και θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας κάθετα την αντίδραση μας στα προς ψήφιση μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση των συνθηκών της καθημερινότητας μας.

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και μάλιστα, το κομμάτι εκείνο που προσπαθούν να εξαφανίσουν αδιαφορώντας για τις οικονομικές αλλά κυρίως για τις κοινωνικές συνέπειες που επακολουθούν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τα κλειστά καταστήματα σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

Σαν συμβολική κίνηση αντίδρασης προτείνουμε να κρεμάσουμε μία μαύρη κορδέλα στα καταστήματα μας στις 6 & 7 Νοεμβρίου, ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα.
Δεν απεργούμε αλλά αντιδρούμε , ειρηνικά και αποφασιστικά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...