22.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

«Μαύρη μέρα όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη»

Ημερομηνία:

«Δυστυχώς για τη Δημοκρατία, κέρδισε η άκρα Δεξιά» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε αρνητικά σημάδια τον υπερτριπλασιασμό – περίπου – της δύναμης της άκρας Δεξιάς και τη μεγάλη άνοδο των Φιλελευθέρων.

Υπογράμμισε δε, ότι, είναι «μαύρη μέρα όχι μόνο για τη Γερμανία που ξαναμπαίνει η άκρα δεξιά για πρώτη φορά μετά το ‘45 (στη Βουλή) και (είναι) μια μαύρη μέρα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα που έχει υποφέρει πάρα πολλά από τον ναζισμό. Ποντάρισαν στον φόβο και την ανασφάλεια συνδυάζοντας το προσφυγικό – μεταναστευτικό με την τρομοκρατία και κέρδισαν προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης.

Κύρτσος: Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Όπως είπε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, «τα δύο μεγάλα κόμματα ή τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα υπέστησαν σημαντικές φθορές. Οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού αλλά με ένα 33% που τους υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συμβιβασμούς, οι Σοσιαλδημοκράτες περνάνε στην αντιπολίτευση, το τρίτο (στοιχείο) είναι ότι η σκληρή και άκρα δεξιά ενισχύει τη θέση της και το τέταρτο (στοιχείο) ότι όλα τα μικρότερα (κόμματα) έχουν ενισχυθεί, επομένως το ‘παιχνίδι’ γίνεται πιο σύνθετο», δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Οι Φιλελεύθεροι – είπε ο κ. Κύρτσος -«έχουν σκληρές θέσεις στο θέμα της Ελλάδας και θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Προφανώς μπαίνοντας στην κυβέρνηση θα εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις, θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν».

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, στη Γερμανία, με το αποτέλεσμα των εκλογών «αμφισβητείται το παραδοσιακό σύστημα από την άνοδο της άκρας δεξιάς και οι πολιτικοί υπολογισμοί γίνονται πιο δύσκολοι».

insider.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ