22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Μαύρη» πρόβλεψη Τσακρή: Αναμένουμε σημαντική αύξηση θανάτων – Τα νοσοκομεία θα επιλέγουν ασθενείς

Ημερομηνία:

Την δυσοίωνη πρόβλεψη ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει σημαντική αύξηση θανάτων από τις επιπλοκές του κορωνοϊού και ότι ενδεχομένως θα φτάσουμε στο σημείο να γίνεται αναγκαστική επιλογή ασθενών από τα νοσοκομεία, έκανε το πρωί της Πέμπτης το μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κορωνοϊό Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αθ. Τσακρής τόνισε ότι περιμένουμε σημαντική αύξηση θανάτων από τις επιπλοκές του κοροναϊού τις επόμενες εβδομάδες καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δοκιμαστεί πάρα πολύ.

Οταν ρωτήθηκε αν ήδη έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις που φοβόμασταν επιλογής ασθενών από τα νοσοκομεία, απάντησε ότι η «εκθετική αύξηση θα δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις, είναι γεγονός. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα περιμένουμε, δυστυχώς, σημαντική αύξηση και των ασθενών οι οποίοι θα καταλήγουν από τις επιπλοκές της Covid-19».

«Είναι μια άλλη παράμετρος, μια ψυχολογική παράμετρος θα έλεγα που επηρεάζει ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις» συμπλήρωσε ο Αθ. Τσακρής.

Αναφερόμενος στις αιτίες που προκάλεσαν την ανάγκη επιβολής νέου γενικού lockdown, είπε ότι το πρόβλημα της πανδημίας επανακάμπτει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, τόνισε ότι λαμβάνονται στη φάση κατά την οποία οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι θα πρέπει να μπει φρένο στην εξέλιξή της, αφού σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

«Ηδη η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε γενικό lockdown με σκοπό να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας», κατέληξε ο Αθ. Τσακρής.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...