22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Μαύρος – ΜRB: Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο μορφωμένος και εξίσου γοητευτικός με τον Τσίπρα

Ημερομηνία:

Το προφίλ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να είναι κάποιος πιο μορφωμένος από τον Τσίπρα αλλά εξίσου γοητευτικός.

Μιλώντας στο Open, o κ. Μαύρος είπε ότι ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρέπει να μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό καλύτερα απ’ ό,τι ο κ. Τσίπρας».

Ο διευθύνων  σύμβουλος της MRB αναφερόμενος στη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, είπε πως «δεν συνειδητοποιήθηκε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ο κόσμος να είναι ένα συστημικό κόμμα. Είχαμε ένα κόμμα από το οποίο υπήρχαν συστημικές προσδοκίες κι εκείνο συμπεριφερόταν εφηβικά, ως αντισυστημικό. Άρα, εάν τη συστημικότητα τη βαφτίζουμε κεντρώα συμπεριφορά, ας είναι έτσι» και συνέχισε:

«Το θέμα είναι ότι από δεξιά δεν μπορεί να πάει, στην πράξη όμως είναι να συμπεριφέρεται εν τέλει κεντρώα. Έχουμε μπερδέψει δε ότι ο άξονας Δεξιά-Αριστερά έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει πλέον. Αυτό που λέγαμε Κέντρο και μεσαίο χώρο επί Καραμανλή, σήμερα είναι μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για Δεξιά. Μίλησε για αλαζονεία. Άρα είναι μοιραίο ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στη μεσαία τάξη, όπου η μεσαία τάξη είναι αντίληψη, κι όχι οικονομετρικά χαρακτηριστικά».

«Πιο μορφωμένος από τον Τσίπρα ο νέος πρόεδρος»

Φτάνοντας στη διάδοχη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα, ο κ. Μαύρος είπε: «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτον, ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι περισσότερο μορφωμένος από τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να είναι περίπου ή εξίσου γοητευτικός όσο ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό καλύτερα απ’ ό,τι ο κ. Τσίπρας. Και πρέπει εσωτερικά, μέσα στην Ελλάδα, οι αγορές να μη νιώθουν ότι απειλούνται από επιλογές τις οποίες θα κάνει. Άρα, λοιπόν, βρείτε εσείς με τα χαρακτηριστικά που σας έδωσα τον κατάλληλο…».

«Μόνο ο Παύλος Πολάκης», παρενέβη, αστειευόμενος ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Μήπως φωτογραφίζει τον κ. Σπίρτζη;» είπε ο παρευρισκόμενος στο πάνελ δικηγόρος Θ. Μαντάς, με τον κ. Σπίρτζη καθισμένο δίπλα του. «Όχι, όχι, δεν εννοώ τον κ. Σπίρτζη», είπε ο κ. Μαύρος και τόνισε ξανά με νόημα ότι «θα πρέπει να είναι εξίσου ή περίπου γοητευτικός όσο κι ο κ. Τσίπρας».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ