22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Μείωση τιμολογίων από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων για επαγγελματίες αλιείς

Ημερομηνία:

Σύσκεψη στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου μεταξύ του Προέδρου του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κων/νου Μπροκαλάκη και των Προέδρων και των μελών των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων του Νομού Χανίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς σε σχέση με τα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια του Νομού Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. ενημέρωσε τους αλιείς για τα 8 έργα συνολικού προϋπολογισμού 841.000,00 € που εκτελούνται σήμερα από το Λιμενικό Ταμείο στα κυριότερα λιμάνια του Νομού, για τα 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 592.000,00 € που βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς και για τα υπόλοιπα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσα στο 2015 και τόνισε ότι όλα αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά για την βελτίωση-συμπλήρωση των υποδομών και την αναβάθμιση της λειτουργίας των λιμανιών του Νομού. Από τους αλιείς τέθηκαν κάποιες παρεμβάσεις και βελτιώσεις που απαιτούνται να γίνουν σε ορισμένα αλιευτικά καταφύγια του Νομού, τις οποίες το Λιμενικό Ταμείο δεσμεύτηκε να υλοποιήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. έθεσε επίσης στους αλιείς το σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα της μη χρήσης της πλειονότητας των 10 σταθερών ηλεκτροκίνητων γερανών ανέλκυσης σκαφών που βρίσκονται σε 10 λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια του Νομού, επισημαίνοντας ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Οι αλιείς ως κυριότερο λόγο της μη χρήσης των γερανών έθεσαν το υφιστάμενο τιμολόγιο χρήσης τους και έτσι συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει σημαντική μείωση από το Λιμενικό Ταμείο των τιμολογίων χρήσης των γερανών, ώστε αυτοί να χρησιμοποιούνται ευρέως πλέον από τους αλιείς.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει σημαντική μείωση και στο τιμολόγιο χρήσης χερσαίων χώρων στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια του Νομού για την παραμονή των αλιευτικών σκαφών, ώστε  να ελαφρυνθούν οικονομικά οι αλιείς στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω μειώσεις στα τιμολόγια του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων θα εισαχθούν για λήψη σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, έτσι ώστε αυτές να ισχύσουν άμεσα.
Οι μειώσεις δε αυτές εκτός από τους επαγγελματίες θα ισχύουν και για τους ερασιτέχνες αλιείς, με τους συλλόγους των οποίων θα ακολουθήσει αντίστοιχη σύσκεψη στο Λ.Τ.Ν.Χ. τις επόμενες μέρες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία το επόμενο διάστημα μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων και των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται άμεσα από το Λιμενικό Ταμείο τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια του Νομού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...