19.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Μεγάλα συλαλλητήρια εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης | Φωτός

Ημερομηνία:

Μεγάλες και με παλμό οι συγκεντρώσεις από την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα εναντίον του πολυνομοσχεδίου, που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Πλήθος κόσμου παραμένει συγκεντρωμένο αυτή την ώρα έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Κλειστές είναι η λεωφόρος Σταδίου και η Βασ. Σοφίας μέχρι την Ακαδημίας.

Κατά τις 6:30 μ.μ. ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, που διαδήλωσε επίσης εναντίον του πορίσματος των «σοφών» που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Προτροπή σε οργάνωση της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, απηύθυναν ομιλιτές του ΠΑΜΕ, «όχι για μια απλή διαμαρτυρία, αλλά για την ανατροπή», όπως τόνισαν.

Ταυτόχρονα, απηύθυναν προσκλητήριο για μαζική και οργανωμένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 22ας Οκτωβρίου και στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιδείξουν καμία ανοχή και καμία αναμονή στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στο κάλεσμά της ΑΔΕΔΥ υπογράμμιζε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. επεκτείνει και στο δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα».

Στο μήνυμα της η Ένωση κατήγγειλε πως το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της τόνιζε ότι θα πρέπει να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε συντάξεις πείνας και σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει μπροστά το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας και προωθεί αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαγουβάρδος: «Ερχεται το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών»

Με το θερμόμετρο να έχει φτάσει ακόμη και τους...

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάνω από 68.000 οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 – Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους...

Eπίσκεψη στην Παλαιστίνη σήμερα ο Κασσελάκης – Θα βρεθεί σε Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ και Ραμάλα

Στην Παλαιστίνη θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πέρα από την...