20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεγάλες κινητοποίησεις από την ΕΛΜΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η δεύτερη εβδομάδα στα σχολεία, ενώ η ΕΛΜΕ Χανίων κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της.

Όπως αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στις 12 χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στην πλάτεια Δημοτικής Αγοράς με τη συμμετοχή και μαθητών, ενώ καθηγητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζονται με συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στην πλ. Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί.

Επίσης την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ, στις 7.00μ.μ στο 1ο Γυμνάσιο, όπου και θα αποφασιστεί το τί μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των καθηγητών

Συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής  Επιτροπής της ΟΛΜΕ

Συγκροτήθηκε την Παρασκευή (13/9) η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ της Αττικής. Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις αγωνιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες της απεργίας. Η απεργιακή επιτροπή θα βρίσκεται σε καθημερινή διαρκή λειτουργία, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων για τις επόμενες ημέρες.

Τρίτη 17/9: Καταλήψεις – διαμαρτυρίες στις Δ.Δ.Ε. και μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά στις 18.00 από την Πλατ. Κλαυθμώνος.

Τετάρτη 18/9: Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ. Στις 20.00 συναυλία για την Παιδεία στο Πολυτεχνείο

Πέμπτη 19/9: Με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν οι ΓΣ των ΕΛΜΕ για τη συνέχιση – κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρασκευή 20/9: ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ για τη λήψη απόφασης.

Στη συνάντηση της Κεντρ. Απεργ. Επιτροπής, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν επίσης, τα παρακάτω:

– Ο τρόπος οργάνωσης των απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ και η καθημερινή παρουσία τους έξω από τα σχολεία.

– Να υπάρξει έκδοση απεργιακού φύλλου εφημερίδας

"google ad"

– Να συνδεθεί ο αγώνας μας με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

– Να γίνει προσπάθεια από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για συλλογή ψηφισμάτων αλληλεγγύης από όλους τους κοινωνικούς φορείς.

– Να λειτουργήσει κεντρικό απεργιακό ταμείο

Τέλος, συστάθηκε, με απόφαση του Δ.Σ., γραφείο τύπου από μέλη του ΚΕΜΕΤΕ και συστάθηκε επίσης, με πρωτοβουλία συναδέλφων, ομάδα για δημιουργία βίντεο, αφισών και άλλου ενημερωτικού και προπαγανδιστικού υλικού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...